15 °

max 24 ° / min 15 °

Srijeda

08.05.

24° / 15°

Četvrtak

09.05.

22° / 15°

Petak

10.05.

20° / 13°

Subota

11.05.

22° / 11°

Nedjelja

12.05.

22° / 12°

Ponedjeljak

13.05.

21° / 12°

Utorak

14.05.

21° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Smrt fašizmu, sloboda na vidiku!

Stav

Comments 8

Smrt fašizmu, sloboda na vidiku!

Autor: Antena M

  • Viber

Za Antenu M piše: Aldin Metanović

Poslije onoga što se desilo našemu Ljubu Čupiću u Nikšiću, kada su pokušali da ga treći put strijeljaju, pošao sam pred staru kuću da se po ko zna koji put zagledam u nju. Iz te je kuće u borbu pošao i moj prađed i njegov brat, a uz njih i mnogi drugi rođaci. Dok sam zatvorenih očiju gledao njih dvojicu kako hodaju do zbornoga mjesta, kako primaju pušku i zakletvu da će osloboditi zemlju od fašističkih hordi i domaćih izdajnika, kako bljeska crvena petokraka s njihovih kapica, iz toga me trgnu, vjerovali ili ne, vonj mokraće s praga naše stare kuće.

Shvatih da smo, što bi stari rekli, počkani (po*išani) i da nam je zapravo ovo URIniranje bilo hladan tuš, da se konačno trgnemo i da shvatimo da pomirenje koje nam nude DemoKraDe, DeFektovci i ini požmirepi, ne možemo prihvatiti iz higijenskih razloga. Znate, pomirenje u Crnoj Gori podrazumijeva rukovanje, a kako ćemo se s njima rukovati kad...

Uostalom, to što nam oni nastoje prodati kao pomirenje, pametan čovjek zna da je to pokušaj našega ućutkivanja kobiva za opšte dobro, a kako bi oni bili još glasniji.

S toga pomirenja nema i neće ga biti, to vam jamči povjesnica! Osobito jedan detalj iz povjesnice, ono kad su pi*ali po improvizovanim sanducima Sv. Vasilija Ostroškog, Sv. Petra Cetinjskog i crnogorske krune.

Ipak, Ljuba Čupića nijesu ubile ni duge cijevi, pa neće ni ove „kratke“ kakve imaju ti koji u njega mrtvoga (a živoga) „pucaju“. Ljubo će i dalje pucati u njih i nijedoga promašiti neće, jer mi smo Ljubo i na našim usnama njegov prkosni osmijeh blista!

Iako su se mnogi povodom ovoga glasnuli, oni s kojima se ja ne mogu i neću mjeriti, ipak sam odlučio da i ja napišem dvije, upravo zbog mojih đedova, saboraca Ljuba Čupića. Ovaj slučaj zahtijeva sigurno dublju psihološku analizu, mada je dovoljno kazati da se radi o umnome bogalju, a ako bi krenuli u istorijsku analizu, shvatili bi smo da uriniranje nije počelo 30. avgusta 2020. ali zato jeste URIniranje.

A neki koji su se oglasili što pismeno, što usmeno, bolje i da su ćutali, jer njihovo licemjerstvo bazdi gore od URIna! Zato, vi potomci antifašista, simbolički dezinfikujte pragove kuća i kućišta iz kojih su pošli preci da nam donesu slobodu.

Naša sloboda će doći, jer „čujem đe kaže: SLOBODA NA VIDIKU!“

SMRT FAŠIZMU!

Komentari (8)

POŠALJI KOMENTAR

Sreten_V

Bravo, Aldine! Nijesam očekivao drugačije! Za mene su od ovih deklarisanih fašista gori oni koji sa svoje "visine" ne vide da su oni bili "kap" URINA, koja im je omogućila ovo zllikovačko orgijanje!

Feđa Perović

Mladost naša pametna, obrazovana,lijepa nas drži u nadi da sviće uskoro. Pozdrav za sjajne studente i profesore sa FKCJ.

Roksana

Hvala ti, Aldine. što si ispričao i moju priču, priču mog oca, borca Sutjeske, čijih se riječi i ovako stara sjećam, i koje me i danas čvrsto drže za ovo naše krvlju natopljeno tle. U glavi mi odzvanjaju patriotske partizanske pjesme, danas nekako bliže nego ikad. Dužni smo slobodi, ona je sveta.