26 °

max 26 ° / min 17 °

Nedjelja

19.05.

26° / 17°

Ponedjeljak

20.05.

26° / 18°

Utorak

21.05.

27° / 17°

Srijeda

22.05.

21° / 15°

Četvrtak

23.05.

22° / 14°

Petak

24.05.

23° / 15°

Subota

25.05.

21° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
CRNOGORSKI NACIONALIZAM !?

Stav

Comments 6

CRNOGORSKI NACIONALIZAM !?

Autor: Antena M

  • Viber

Piše: Miodrag Živković (preuzeto sa fejsbuk profila)

Ne prvi put, Dritan Abazović govori o crnogorskom nacionalizmu. To je juče uradio u Sarajevu i to zamislite u kontekstu zloupotrebe srebreničkog genocida.

Sasvim sinhronizovano o istoj temi često govori i Aleksa Bečić, nazivajući ga "pećinski nacionalizam".

Ovakvim pričama lideri URA-e i Demokrata uzaludno pokušavaju sebe lažno predstaviti kao jedine građanske stranke koje se nalaze između srpskog i crnogorskog nacionalizma.

Naravno da to ne rade ni slučajno, ni iz neznanja. Rade to, ne bi li pokušali sakriti i abolirati sebe, jer su upravo oni širom otvorili vrata okupatorskom, velikosrpskom nacional - šovinizmu u Crnoj Gori, koji ne rijetko ima i svoje fašističke obrise, nepodnošljivosti i ozbiljne mržnje prema svemu crnogorskom. Isti oni su saučesnici ovoga zla koje nas je snašlo.

Ova dva mlada političara i njihova družina pod crnogorskim nacionalizmom podrazumijevaju svako otvoreno izražavanje ljubavi prema sopstvenoj državi. Za njih je Crnogorski nacionalizam kada noseći Crnogorsku zastavu i grb u sopstvenoj zemlji pokazujete otpor prema neskrivenom negiranju i nipodaštavanju svega što ima prizvuk "Crnogorski". Za njih je nacionalizam, svaki patriotski otpor neskrivenoj velikosrpskoj, klerikalnoj okupaciji Crne Gore.

Radi lakšeg razumijevanja i jasnog odgovora na ovakva opasna podmetanja važno je znati da sve ono o čemu pričaju Abazović, Bečić i njihovi sljedbenici, nije Crnogorski nacionalizam, nego PATRIOTIZAM.

Patriotizam je svako izražavanje ljubavi i privrženosti prema svojoj zemlji, svuda u svijetu, a ovo što se nama dešava je ODBRAMBENI PATRIOTIZAM, kao jasan odgovor na velikosrpski opkupacioni nacional - šovinizam.

Ne smijemo dozvoliti da bilo ko, pjevanje sopstvenoj zemlji i nošenje svoje zastave naziva nacionalizmom.

Crnogorski patriotizam ne osporava i ne vrijeđa niti jedan narod, ne polaže pravo ni na milimetar tuđe zemlje, za razliku od nacional - šovinizma od kojega se brani. On samo čuva svoju zemlju i čuvat će je dok god ga ima, a imat će ga. Istorija i kuća nam ga daju. Tako je ova zemlja opstajala i opstajat će.

Iako sebe doživljavam crnogorskim patriotom, po Abazovićevoj i Bečićevoj formulaciji i ja bih bio nacionalista. Ne mora se biti nacionalista da biste bili patriota!

Ako je ovim mlađanim marionetskim pokroviteljima velikosrpskog šovinizma u Crnoj Gori lakše, spreman sam nositi i njihov "lažni krst" nacionaliste, jer dobro znam da će ljubav prema ovoj zemlji pobijediti u konačnom svaku njihovu mržnju, laž i podvalu.

Ova zemlja srcem voli se !

Komentari (6)

POŠALJI KOMENTAR

Deni

Ako primjenimo Dritanovu logiku na odluku Kosovskog parlamenta ispade da Kosovari izglasavanjem Rezolucije sakrivaju kriminal i korupciju? A sta je sa clanovima njegove partije koji su glasali za Rezoluciju?

Branka

Bravo. Stvari treba nazvati pravim imenom. Volim ovu državu najviše na svijetu pa neka me zovu kako oće. Ja sam jedino i uvijek patriota.

Griza savjesti

U ova vremena današnja malo je iskrenih ljudi i žena sve se s odi na goli interes ali voditi Državu je ozbiljan posao ali niko se od nas nije nadao da će od 30.avgusta prošle god uletjeti CUNAMI U CRNOJ GORI I bez imalo grize savjesti lagati narod da su za Evropsku Multivjersku državu!!!!!