11 °

max 16 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

16° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 11°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Klopka za Crnu Goru?!

Stav

Comments 14

Klopka za Crnu Goru?!

Autor: Antena M

  • Viber

Piše: Miodrag Živković (preuzeto sa fejsbuk profila)

Svojom jučerašnjom kolumnom na CDM portalu, sjajni Andrej Nikolaidis je na ubjedljiv i argumentovan način otvorio temu o začetku novog i veoma opasnog balkanskog saveza, "OPEN BALKANS" (Otvoreni Balkan), koji je samo preimenovan, raniji Vučićev projekat "MALI ŠENGEN".

Ovaj projekat sada postaje opasniji i relaniji jer su prije nekoliko dana, njegove temelje postavili, zajedničkim sporazumom, Vučić, Rama i Zaev.

Ne treba biti previše pametan i shvatiti da se iza priče o regionalnoj saradnji i povezivanju, krije začetak novog Balkanskog saveza Srbije i Albanije u kojem se kao žrtve na oltar prinose, Bosna, Crna Gora i Makedonija.

Ovakvim sporazumom se stari i nikada ne arhivirani projekti VELIKE SRBIJE I VELIKE ALBANIJE, stavljaju na sto i dobijaju svoje nove i realnije obrise.

Mora nam biti jasno da su postavljeni temelji velikodržavnog projekta u kojem će svi Srbi i Albanci živjeti u jednoj državi. Crna Gora, Bosna i Makedonija mogu biti samo žrtve jednog ovakvog hegemonističkog i temeljno, nacionalističkog projekta u kojem bi poslužile samo za potkusurivanje Srbiji i Albaniji.

Znajući da je najveće sljepilo kada nešto ne želimo da vidimo, svi se moramo upitati da li EU i SAD žele ovo vidjeti, koliko god je umotano u providne oblande "saradnje i povezivanja", na kojima i oni počivaju.

EU i SAD ovoga puta moraju prepoznati da se ne pravi nikakav normalni demokratski savez država, nego obična "Balkanska krčma" u kojoj se zakonomjerno u prvom mraku vade noževi i počinje klanje.

Projekat "OPEN BALKANS" (mali šengen) je sasvim priodno i očekivano rođen u Beogradu i u potpunosti je kompatibilan i u punom saglasju sa njihovim izvornim projektom "SRPSKI SVET". Drugim riječima,... "OPEN BALKANS" treba da posluži za lakše ostvarenje projekta "SRPSKI SVET.

Ostajući čvrsto privržena ruskom pokroviteljstvu i bliskoj saradnji sa Kinom, Srbija kroz ova svoja dva projekta pogubna za CG, Bosnu i Makedoniju, nadomiješta svoju neželjenost u EU i u isto vrijeme ostvaruje svoje davnašnje hegemonističko-nacionalističke ciljeve, koje nije uspjela ostvariti ratom iz devedesetih.

Ovakvim srpsko-albanskim velikodržavnim sporazumom i potpisom Zaeva, Makeonija je već ulovljena u njihove razapete mreže i čeka se samo da se ulove Crna Gora i Bosna.

Trenutno loši odnosi između vlasti Srbije i njihovih namjesnika u Crnoj Gori, naglo mogu da otople i postanu srdačni, utapanjem Crne Gore u tek začeti Balkanski zavez.

Sve ovo pišem, kako bi shvatili da je novozamišljeni savez država na Balkanu svojevrsna klopka za Crnu Goru i u isto vrijeme, najoptimalniji ambijent za realizaciju zla, "srpski svet"

Za očekivati je da crnogorska marionetska vlast, u cilju tako željenog unaprijeđenja odnosa sa Beogradom uleti u njihove, širom razapete mreže, ali sasvim sigurno, ako se to desi, prvi zadatak nove vlasti u Crnoj Gori mora biti poništaj takvog akta i naše usmjeravanje prema EU, kao jedinom cilju, bez alternative.

Samo tako možemo napustiti prokletu "Balkansku krčmu", prije nego što u njoj ponovo neko ugasi svijetlo.

Komentari (14)

POŠALJI KOMENTAR

Vladimir

@Orlov krš , kad fali argumenata?? Smesni ste...ja sam Vam lepo postavio pitanje..Odakle Vam je izvor...ali onda u nedostatku istih prelazi se na vredjanje....Neka...to je Vasa mantra..Hvala na razotkrivanju.

Orlov krš

@Vladimir Kad fali argumenata,onda se lupa! Očigledno vam fali obrazovanje,pa ste se zapleli ,,kao pile u kučine''.Vaše me mišljenje apsolutno više ne zanima!

Vladimir

@Orlov krš, ajmo ovako... Pročitali ste to u njegovom delu? Ili ste videli na internetu iliti vikipediji nekoj negde? To je razlika izmedju ozbiljnih ljudi i neozbiljnih..Uozbiljite se malo.