20 °

max 24 ° / min 14 °

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

20° / 13°

Petak

03.05.

15° / 11°

Subota

04.05.

18° / 11°

Nedjelja

05.05.

20° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
FCJK - jedini zid kroz koji ne probija svetosavska misao

Stav

Comments 3

FCJK - jedini zid kroz koji ne probija svetosavska misao

Autor: Antena M

  • Viber

Za Antenu M piše: Boris Đurović

Iz sata u sat nova vlast sebi kopa jamu, jer je jama njihovo prirodno stanje, u jami su stvoreni, iz jame su izmigoljili u jamama su čučali, i napokon – tamo se vraćaju.

Međutim, njihovim političkim stradanjem žele da oboje sve što im dođe pod ruku, pa tako i Fakultet za crnogorski jezik i književnost. Ponašanje vlasti prema toj ustanovi se ne može tretirati kao bezakonje, jer je i bezakonje za ljude – dok se ovakvi postupci više odnose na stepen primitivizma nedefinisane jedinke u začeću.

Čemu sve to, jasno je. FCJK je jedini istinski zid kroz koji ne prodire svetosavska misao zasnovana na neistinama i na manipulativnim segmentima. Dalje, ova institucija ima snagu da sanira nemjerljivu štetu koju vlast nanosi svojim trapavim i ciljanim djelovanjem.

Gospođa Bratić ima više lica, a svako koje otkrije (računajući i ovo posljednje) uliva joj novi entuzijazam: ha, ha, neće me ovoga puta prepoznati. No, kao i u svim lošim i predvidljivim pričama, bez stilskih postupaka – prepoznali smo Vas, i uvijek ćemo.

Fakultet za crnogorski jezik i književnost svakodnevno obesmišljava postupke pojedinih apostola, i kao loše đake, šalje ih u ćošak. Najavljeni protest nemojte shvatiti kao strah od gašenja, već ga percipirajte kao dio moćnog talasa koji će (a veće je počeo) srušiti vaše anticrnogorske težnje. Uplatićete vi ono što vam propisuje zakon, vratićete zaštitara, to je jasno – jer tako morate.

Igrarije koje sprovodite mogu vam biti do jedne ure, a onda slijedi izvršavanje obaveznih zadataka. Do tada, FCJK neće pokleknuti, to bi više bio vaš manir, jer vas je klečanje i dovelo tu đe jeste. Fakultet je prvi antiobrazovni udar podnio stoički, stameno, a ako se po jutru dan poznaje – više nećete uspjeti ni da ga okrznete.

Po dubini ste razorali druge institucije, pelcovali ih svetosavljem, dok neke parazitske organizacije poput CANU ili NVO sektora, nijeste ni morali fabiti. Takvi mašu repom svakoj ispruženoj ruci. Međutim, to neće biti slučaj s Fakultetom za crnogorski jezik i književnost.

Ta obrazovna ustanova je Crna Gora u malom, ona Crna Gora koja nije pala kad je padao cio Balkan, ona Crna Gora koju su slični vama jeli iznutra, a ona stoji li stoji, ona Crna Gora koja se održala dovoljno dugo da bude dio svjetske istorijske baštine.

Naša poruka je jasna i dobronamjerna: Kad već odlazite, učinite to dostojanstveno, prekinite tradiciju vaših svetosavskih idola i manite se nedokučive rabote, te tako dajte nam šansu da shvatimo vaše radnje kao zablude neznavenih, i da vas takve prihvatimo i držimo na oku, jer ipak – poznato nam je vaše uže.

I kad sve ovo prođe, ne znači da Crna Gora neće opet biti naivna, ali oni koji polako spoznaju vašu nutrinu – studenti su Fakulteta za crnogoski jezik i književnost. Protiv te snage nećete imati šansu, ni danas, ni u svim budućim pohodima.

Da je vječna!

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

zlo NE traje vjecno

Pamtimo ćemo šta su radili

Bravo!

Bravo! Sve je tačno i da nas je naivnost dovela tu đesmo. Ono pomozi, nahrani, pomozi sirotu i nađe nas što nas nađe sve zmije su izmiljele sad samo da se vrate u svoja staništa i nikad nas više ne poklope. Osale se i od guštera štitimo!

Pasima

BRAVO,BRAVO sve.precizno i tacno.Uz Vas je svaki normalan pojedinac,koji misli ovoj drzavi dobro.Imati svoj jezik je bogatstvo!!!!