13 °

max 14 ° / min 11 °

Petak

03.05.

14° / 11°

Subota

04.05.

18° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

20° / 13°

Srijeda

08.05.

18° / 13°

Četvrtak

09.05.

15° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hoće li SDP i SD prekinuti saradnju sa Urom na lokalu?

Izvor: Pixabay

Stav

Comments 8

Hoće li SDP i SD prekinuti saradnju sa Urom na lokalu?

Ne može se ni na lokalu biti partner sa protagonistima AV i OB agende, ako ih, s pravom, optužujete za veleizdaju na državnom nivou.

Autor: Antena M

  • Viber

Za Antenu M piše: Miloš Popović

Na juče održanoj sjednici Predsjedništva DPS donijelo je odluku da uskrati povjerenje vladi Dritana Abazovića. Ta je odluka rezultat insistiranja GP URA da potpiše tzv. Temeljni ugovor čiji je sadržaj neprihvatljiv za gro poslanika parlamentarne većine. Takav su stav već zauzela rukovodstva SDP i SD.

Šehovićeve socijaldemokrate su već 7. jula, ne čekajući odluku partija koje podržavaju vladu, podnijele inicijativu o skraćenju mandata Skupštine. Nakon odluke Predsjedništva DPS, doc. dr Draginja Vuksanović-Stanković ocijenila je da je „uskraćivanje povjerenja odgovor Vladi koja je sprovodila agendu Aleksandra Vučića“. Ona je, takođe, u danima koji su prethodili usvajanju ("usvajanju") tzv. Temeljnog ugovora, poručivalaa da će svako ko glasa za onakav prijedlog „odgovarati za veleizdaju“.

S obzirom na to da se veleizdaja, o kojoj se prije prije petka govorilo samo hipotetički, zaista dogodila, postavlja se logično pitanje: zašto ove dvije suverenističke partije i dalje održavaju saradnju sa GP URA na lokalnom nivou?  Podsjećam, u ovom trenutku SD i SDP dio su Urine koalicione vlasti Ulcinju, dok na Cetinju SDP  na vlasti održavaju URA i Demokrate.

U obje ove opštine suverenističke i partije manjinskih naroda mogle bi da formiraju vlast bez učešća i podrške onih koji su glasali za ovakav prijedlog Temeljnog ugovora.

Ako se političkim motivima i nezadovoljstvom zbog lošeg rada DPS i mogao pravdati ulazak u takve koalicije, sada razlozi opšteg nacionalnog interesa nalažu da se iz njih izađe. Jer, ne mogu se lijevom rukom kastigati veleizdajnici, a desnom uzimati darovi zajedničke vlasti na lokalu.

Predsjedništvo GP URA koje je jednoglasno donijelo odluku o tzv. Temeljnom ugovoru podržali su ti isti lokalni odbori sa kojima SDP i SD sarađuju kroz lokalnu vlast. Jedino principijelno, i prema svojim biračima odgovorno, bilo bi da SDP i SD u opštinama u kojima podržavaju URA-inu vlast - iz nje izađu! A onamo gdje im vlast od njih zavisi, zamijene ih političkim subjektima lojalnim državi Crnoj Gori.

Sve drugo, vjerujem, bio bi truli kompromis nedostojan istorijske uloge koju su ove partije zajedno imale u političkoj emancipaciji Crne Gore, u posljednjih trideset godina. Nadasve, bila bi to zbunjuća i demotivišuća poruka biračima kojima je slobodna, evropska Crna Gora jedini izbor na predstojećim, za opstanak naše države, bez sumnje, odlučujućim izborima.

Ne može se ni na lokalu biti partner sa protagonistima AV i OB agende, ako ih, s pravom, optužujete za veleizdaju na državnom nivou.  

(Autor je diplomirani pravnik i simpatizer SDP-a)

 

Komentari (8)

POŠALJI KOMENTAR

Pero

@mario SDP je davno pitao DPS zasto podrzavaju SPC pa se DPS na to nije osvrtao, isto kao za trule daske u pravosudju i za tajkune koji ne placaju porez itd...pa DPS nije nasao za shodno da reaguje nego je razbio SDP na dvije stranke. DPS je bio umislio da se zauvjek moze vladati trgovinom sa svima

BELVEDER

Oburdati URU u svim ovim opštinama i širiti crnogorski građanski blok, na evropskim vrijednostima i boriti se, makar i godinama, dok ne osvojimo stabilnu vlast koja bi "betonirala" pitanja o karakteru države, jeziku i crkvi crnogorskoj i koja bi u Skupštini donijela zakon o zabrani klerofašističkih partija i organizacija u CG!!!!!

mario

Ovo je odavno neko trebao da upita gospodu SD SDP !!!! ura je najpodmukliji pokret u istoriji Crne Gore, opasna sekta i jako negativnu auru širi oko sebe. Kad vidimo kakvi podlaci su tvorci tog kancerogenog pokreta, od starta je svakom ko je za CG jasno bilo. Medjutim evo vidimo upadali su u njihove zamke i neki čimbenici CG bloka? Vrijeme je da se postavi bodljikava zica izmedju CG bloka i proruskih uticaja preko ure, df , demokrata i ostalih iz te destruktivne opcije