15 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

22° / 13°

Četvrtak

02.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ovakva vlast u Podgorici se ruši demaskiranjem Beograda i Moskve, ima nas i biće nas!

Stav

Comments 16

Ovakva vlast u Podgorici se ruši demaskiranjem Beograda i Moskve, ima nas i biće nas!

Autor: Antena M

  • Viber

Za Antenu M piše: Boban Batrićević

Konačno su politički akteri u Crnoj Gori shvatili da je moblizacija građana i odlučnija vaninstitucionalna akcija jedini način borbe protiv trijumvirata Dritana Abazovića, srpske crkve i Aleksandra Vučića.

Sve one želatinirane metode "kroz institucionalni" sistem koji ne postoji ili je pod dikretnom kontrolom kadrova trijumvirata su iscrpljene. One su zapravo za svakoga ko poznaje rusko-srpski rukopis unaprijed bile osuđene na propast. Ne možete se protiv imperijalnih sistema koji otvoreno proždiru crnogorsku nezavisnost boriti metodama skandinavske demokratske tradicije.

Crna Gora je zaista pred slomom. Ovo nije patetično lamentiranje nad sudbinom države kojoj je u fotofinišu zaustavljen ulazak u EU. Ovo je jednostavno datost - u Crnoj Gori se namjerno i planski uništava sistem i njen infrastrukturni potencijal uz logistiku Moskve stavlja u ruke Srbije.

Zato problem Crne Gore više nije samo Abazović. On je posao završio. Postao je nebitan a ostao beskrupulozan. Glavni problem Crne Gore danas su zvanični Beograd i srpski lider Aleksandar Vučić. Abazović i srpska crkva su njegovi instrumenti na širem planu, ali su po pitanju Crne Gore kao objedinjeni - bitne poluge.

Vučić je ideološki fanatik. Svaki njegov politički potez u regiji je ideologiziran. Od zamišljenih granica Velike Srbije iz devedesetih on nije odustao, samo je u međuvremenu naučio da je Srbiji željenim teritorijama lakše upravljati (polu)kolonijalno nego čizmom.

Crnogorska akcija koja je pokrenuta masovnim protestima IMA NAS mora svom repertoaru dodati i taj segment. Jer demaskiranje Vučića i njegovih kanala u regiji najviše pomaže Crnoj Gori.

Crna Gora se mogla osamostaliti jedino nakon pada Slobodana Miloševića. Danas se jedino može osloboditi ako je organizovano protiv Vučića. IMA NAS mora nanovo izgraditi porušene mostove između liberalne i građanske Srbije i proevropske Crne Gore. Jer su te veze tokom posljednje decenije znatno pokidane, što lošom procjenom srpske opozicije da je "Milo stvorio Vučića", što ovdašnjim radom danas posilnih Abazovićevih medija i NVO-a koji su izjednačavali crngorosku i srpsku vlast a onda 2020. pritrčali Vučiću. Ta spona bi umnogome promijenila iskonstruisanu sliku Vučićevih i Abazovićevih medija o crnogorskome narodu kao antisrpskome, ustaškome i antipravoslavnome, a IMA NAS dobio jakog saveznika u zajedničkoj borbi. Jer glavni neprijatelj Crne Gore danas śedi u Beogradu i to treba svuda obaznaniti. I ponavljati.

U komunikaciji sa spoljnim partnerima ne treba se ustručavati diplomatskim floskulama, ovo je borba za opstanak Crne Gore i njenog državnog ustrojstva i to treba svima staviti na znanje. I biti dosljedan u tome. Da je Ukrajina pokušavala diplomatski riješiti svoj problem s Rusijom nikada se evropska i američka javnost ne bi zainteresovale za njenu sudbinu.

Duboko vjerujem da pokret IMA NAS ima potencijala da spasi Crnu Goru, da njegovo vođstvo planira napraviti široku platformu u kojoj će mjesta naći svi kojima je cilj evropska Crna Gora. Da oni neće prestati ukoliko se Zakon o Predśedniku stavi van snage.

To bi bila izdaja svih onih ljudi koji u kolonama dolaze na proteste.

IMA NAS mora postati organizovana politička snaga koja će zaštiti sve građane i građanke koji Crnu Goru žele van stiska ideologije rusko-srpskog sveta. Time štiti i nezavisnu Crnu Goru.

IMA NAS i BIĆE NAS!

Komentari (16)

POŠALJI KOMENTAR

Branka

@Ana Baš tako. Ali u Podgorici je malo Podgoričana. Ja čekam da glasam a član Izborne komisije, ili kako se zove, opušteno razgovara sa glasačem i pita ko je ostao u Lubnice a ko se još doselio u Podgoricu. To su glasači koji su glasali protiv Vukovića jer ih ne interesuje ovaj grad.

Fortunal

@Aleksa, bravo, tako je. Slobodu moraš izboriti. Nema poklonjene slobode.

Fortunal

@Zeljko K , slažem se u potpunosti. Vjerujem SAMO u ove mlade, pametne i poštene. Boban je u Top3 . Idemo, sad ili nikad, momci ovo je vaša odgovornost za ovo crno vrijeme.