15 °

max 24 ° / min 15 °

Srijeda

08.05.

24° / 15°

Četvrtak

09.05.

22° / 15°

Petak

10.05.

20° / 13°

Subota

11.05.

22° / 11°

Nedjelja

12.05.

22° / 12°

Ponedjeljak

13.05.

21° / 12°

Utorak

14.05.

21° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Izbori za predsjednika i Evrovizija

Stav

Comments 2

Izbori za predsjednika i Evrovizija

Autor: Antena M

  • Viber

Piše: Miodrag Strugar (uz dozvolu autora prenosimo sa njegove Facebook stranice)

Ne znam zašto, ali mi na pamet padoše neki izbori iz marta 2006. Neke priče znaju da se ponove u novim pakovanjima, zar ne?

Na Monteviziji su se te godine birale kompozicije koje će se izvoditi u “Sava centru” na manifestaciji “Evropesma/Evropjesma”, sa koje će pobjednička predstavljati tadašnju SCG na Evroviziji.

Ubjedljivo pobjeđuje Stevan Faddy i njegove “Cipelice”. Uz njega i još neke druge, nebitne za ovu priču, za “Sava centar” se kvalifikovao i evrovizijski predstavnik te državne zajednice iz prethodne godine, grupa No name s pjesmom “Moja ljubavi”.

U Srbiji, na njihovom izboru za “Evropesmu/Evropjesmu”, pobjeđuje grupa Flamingosi s pjesmom “Ludi letnji ples” ispred Ane Nikolić i pjesme “Romale Romali”.

Sve je izgledalo da je Crnogorcima glavni adut Stevan, a Srbima trojac Flamingosi.

Međutim, nije uvijek sve onako kako izgleda.

Svi članovi žirija iz Srbije maksimalan broj bodova daju Flamingosima, a Stevanu ukupno četiri, računajući da su završili posao i da crnogorski favorit neće pobijediti. I bili su u pravu, Stevan nije ušao u drugi kru…ups, nije bio ni blizu prvom mjestu.

Dobra računica im, ipak, nije donijela željeni rezultat. Stevan je za tu priliku bio onaj u koga se, samo naizgled, Crna Gora uzdala.

To je pokazalo glasanje u “Sava centru”. Makaimalan broj bodova članova žirija iz Crne Gore išao je grupi No name, dok su Flamingosi od njih dobili ukupno nula bodova. No name pobijedio, ali nijesu otišli u Grčku, jer se Srbija nije pomirila s tim da njihova prevarna strategija nije uspjela, a crnogorska jeste. Potcijenili protivnike ili precijenili sebe, svejedno je, a ni jedni ni drugi nijesu igrali pošteno.

Ima li veze ovo što sam ispričao sa današnjim predśedničkim izborima, kandidatima i time ko stoji iza koga od njih? Ima li, možda, na ovim izborima neko svog “Stevana”? Uči li neko na svojim greškama, ponavlja li neko svoje.

Ne znam, samo…

Stvarno ponekad nije baš onako kao što izgleda.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Deni

Zato u drugom krugu zaokruziti 'Stevana' a Flamingose pustiti da odlete.