30 °

max 30 ° / min 19 °

Srijeda

12.06.

30° / 19°

Četvrtak

13.06.

27° / 18°

Petak

14.06.

24° / 16°

Subota

15.06.

26° / 16°

Nedjelja

16.06.

28° / 18°

Ponedjeljak

17.06.

31° / 21°

Utorak

18.06.

31° / 21°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Srbija je pobijedila u fudbalu, ali je gubitnik i dalje

Stav

Comments 16

Srbija je pobijedila u fudbalu, ali je gubitnik i dalje

Autor: Antena M

  • Viber

Za Antenu M piše: Boban Batrićević

Fudbaleri Srbije sinoć su pobijedili Crnu Goru. I svaka im čast, imaju izuzetnu reprezentaciju. Tu se nažalost završava sva priča o sportu i riječ uzima politika. Zapravo, civilizacija. Neka se ljute i kukumaču zagovornici "ugroženoga srpstva" ali navijači Srbije sinoć su na ulicama Podgorice i stadionu pod Goricom pokazali da su anticivilizacija, nazadni i fašistoidni. Skandirati Ratku Mladiću, pjevati četničke pjesme i promovisati ubilačko rusko slovo "Z" može samo necivilizovana horda, žedna krvi. Neka me sad svi uraši, evropasadaši i svi relativizatori opasnosti od srpskog nacionalizma proglase crnogorskim fašistom, reći ću im - za mene je ovo crvena linija preko koje nikad neću preći.

Sinoć je Srbija pobijedila u fudbalu, ali je ponovo izgubila na ispitu čovječnosti. Masovne grobnice koje su ostale za Mladićem, četnicima i slovom "Z" još jednom su zapišane bez ijedne reakcije zvanične Srbije ili njenih regionalnih satelitskih igrača.

Zato je velim Srbija gubitnik. No, da im poručimo. Crna Gora je sve ono što oni nijesu i nikada nećemo biti isto koliko gođ se upinjali raznorazni oci gojkoi, jakovi i dritani da nas "izmire".

S četnicima mirenja nema!

P.S. Za četnike Ratka Mladića koji su juče prodefilovali podgoričkim ulicama evo poruke koju je u Aušvicu nacistima ostavio jedan Čeh:

"Sve više, sve nas je više ovđe na dnu
Bujamo i rastemo iz dana u dan
Vaša polja su otečena od naših tijela
Raspuknuće se ta polja jednoga dana
I mi ćemo ustati kao strašna vojska
Lobanja do lobanje, kost do kosti
I urlaćemo u lice čitavome svijetu
Mi mrtvi, optužujemo vas!

Komentari (16)

POŠALJI KOMENTAR

Cudak cudni 99

Svaka cast na tekstu i pogotovo na stavu o "pomirenju" sa cetnicima!! Medjutim, u jednoj (najbitnijoj!!) civilizacijskoj utakmici izlaziti kao "moralni pobijednik" dok oni pobijedjuju i guraju nas sve dublje i dublje tesko moze biti dovoljno! Ako nam je lscg 90ih i spasio obraz, vise nije dovoljno!!

Kiko Mrvaljevic

Bobane svaka cast.Razmišljam o moralnom posrnuću Dzemala Perovića,Pepica,Ratke Jovanovića....i inih.To su strašni kompleksi.U zlatno vrijeme Lscg-a, bili su samo članovi,a u suštini duboka periferija.Nijesu se nista pitali.Dzemal je bio potp.skupštine jer je pripad.manjinske zajednice.