24 °

max 36 ° / min 21 °

Subota

27.07.

36° / 21°

Nedjelja

28.07.

38° / 23°

Ponedjeljak

29.07.

38° / 25°

Utorak

30.07.

36° / 22°

Srijeda

31.07.

37° / 20°

Četvrtak

01.08.

38° / 22°

Petak

02.08.

36° / 22°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ima nas svakakvih

Stav

Comments 8

Ima nas svakakvih

Autor: Antena M

  • Viber

Za Antenu M piše: Blažo Sredanović 

Kad je Mujo otišao u Sarajevo da po prvi put vidi zoološki vrt najviše se zadržao kod kaveza sa majmunima. Slušao je njihovu dreku, gledao pentranje po žičanoj ogradi i vješanju čas o rep, čas o nogama. A onda je Mujo sjeo na obližnju klupu, duboko uzdahnuo i onako filozovski više za sebe zaključio: Bezbeli, ima nas svakakvih.

Gotovo svi svjetski državnici uvijek su pod prismotrom javnosti, a najviše pažnje mediji im posvećuju prilikom posjete nekoj drugoj državi. To je prilika za satiričare i karikaturiste da istaknu ono sto je nesvakidašnje i najviše interesuje gledaoce i slušaoce.

Međutim, za ponašanje našeg predsjednika države, prilikom nedavne posjete Beogradu nikakav komentar, pa čak ni ton kamere nije bio potreban.  Kao u nijemom filmu dovoljno je bilo posmatrati kako se on od miline prosto topi samo zato što se našao u blizini svog velikog vozda. Gledajućid tu nevjerovatnu i ogavnu poniznost, nedostojnu čak i jedne kućne pomoćnice, nijesam znao da li da se smijem ili da plačem. U tom momentu sjetio sam se jedne izjave nekadašnjeg američkog predsjednika Džonsona, kad je kazao: Od tih podrepnica očekujem ne samo da me ljube u zvjezdicu, vec da stalno ponavljaju kako miriše kao ruža!

U okviru ponašanja našeg dičnog predsjednika Jakova prema sadašnjoj Vladi u Srbiji spada i njegovo cijepanje drva ujutro i cijepanje Pokreta Evropa Sad, zajedno sa podrivanjem nedavno izabrane Vlade poslijepodne. Svim njegovim izjavama o ubrzanju ulaska Crne Gore u EU kao građanske, multietničke države i odanosti zapadnim saveznicima može se vjerovati isto toliko kao kad bi Dritan Abazović parafrazirao vladiku Danila i kazao: Oh, da mi je očima vidjeti Crna Gora izgub da namiri!

 

 

Komentari (8)

POŠALJI KOMENTAR

Drago

Ljudi, vjerujte tačno me stid ko nam je predsjednik.

Arsenije

POSTOJI NEKO OBJASNJE U PONASANJU MILATOVICA.NJEGOV BORAVAK U INOSTRANSTVU U VRSENJU NEKAKVIH POSLOVA ZHTIJEVALI.SU.POSLUSNOST I DIVLJENJEVLE NADLEZNIK.Ili je to poslušnost kao opstanak u nekoj funkciji.Ali to nije opravdanje za njegovu sadašnju funkciju.

jovan

Postoji u Crnoj Gori jedno pita nje koje zvoni: " Čegojević si"? Pitanje je utkano u dušu crnogorsku, kao zvona sa Ostro ga. Nije pošteno, prezimenom brukat, veličanstvenog Crnogo rca, narodnog heroja, za života, Veljka Milatovića. No opet se na dam da je u pitanju "Čak-mak" surogat ograđen prezimena.