19 °

max 21 ° / min 11 °

Ponedjeljak

13.05.

21° / 11°

Utorak

14.05.

18° / 13°

Srijeda

15.05.

18° / 13°

Četvrtak

16.05.

24° / 14°

Petak

17.05.

21° / 16°

Subota

18.05.

25° / 15°

Nedjelja

19.05.

26° / 17°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Kad islamofob i savjetnik Biljane Plavšić traži gašenje FCJK - Srđa Trifković aka Goran Danilović

Stav

Comments 21

Kad islamofob i savjetnik Biljane Plavšić traži gašenje FCJK - Srđa Trifković aka Goran Danilović

Autor: Antena M

  • Viber

Za Antenu M piše: Boban Batrićević

Poznati srpski islamofob, negdašnji zastupnik interesa Vlade Republike Srpske, savjetnik Biljane Plavšić, profesor Univerziteta u Banjaluci, rado viđen gost opskurnih medija i promoter antizapadnih stanovišta, dr Srđa Trfiković, neki dan je u svojoj otrovnoj izjavi za proruski i prosrpski, režimski portal u Crnoj Gori - "Borba", iznio kako Fakultet za crnogorski jezik i književnost treba ugasiti.

Trifković je u svega nekoliko pasusa reprezentovao nazor dostojan prvorazrednoga naciste. Drugo i drugačije - u njegovom slučaju - crnogorsko, ne postoji ako nije srpsko.

Crnogorski jezik ne postoji. Govornici crnogorskoga jezika - ne postoje. To su kupljene protuve koje je kupio Milo Đukanović. Ljudi i institucije koje se bave proučavanjem i afirmacijom crnogorskoga jezika - takođe ne postoje. To su protuve s kupljenim diplomama.

A što se u nacističkoj doktrini radi s mešetarima, neljudima i protuvama? Dakako, oni se uništavaju. I Trifković zaista nudi slično rješenje - ukinuti crnogorski jezik, popisom smanjiti broj Crnogoraca i institucionalno likvidirati FCJK.

Dr Srđa Trifković iznio je javno ono što stub nove crnogorske vlasti - koalicija ZBCG (čiji je "Borba" portal) - treba da sprovede u djelo. Mada, to nije bilo neophodno jer isto što je iznio Trifković ranije je na veoma sličan način iznio i Goran Danilović, direktor agencije za kontrolu visokoškolskog obrazovanja. Goran Danilović je Trifkovićev blizanac. Isto misle o Zapadu, jednako vole četnički pokret, diče se srpskim nacionalizmom i mrze sve što je drugačije - u njihovom aktuelnom slučaju - crngorsko.

Zahvaljujući ljudima poput Trifkovića i Danilovića crnogorska nacija će opstati. Nema boljeg pencilina od njihovog šovinizma za artikulaciju crnogorske posebnosti. I inata. Ništa Crnogorce i Crnogorke ne kohezira kao negacija. To je dokazao mandat Vesne Bratić koja je prva krenula na FCJK. Zato je vjerovatno i prešla kod Danilovića u stranku, što bi on po morački rekao - sličan se sličnom raduje.

Na kraju poruka za obojicu - probajte da ugasite FCJK. Mi vas čekamo.

Komentari (21)

POŠALJI KOMENTAR

Tajfun

Gospodine Batricevicu,nemojte brinuti za FCJK,samo ga mogu ugasiti preko nas mrtvih.

oro

Ma, ne lupajte cetnici! upamet ste, zar mislite da se moze ugasit nesto sto je bogom dato i sto ce vjecno sjati??? Crna Gora je ponos i zvjezda koja vjecno sija, svakom Crnogorcu da joj na braniku stane ,zauvjek vjecna je motivacija!!!

CGjeCrnogoraca

@DON QUIJOTE, ti si moj brat, moj Crnogorac. Dovoljno je da si istinski privržen ovom našem zajedničkom crnogorskom domu, ovoj milenijumskoj namučenoj državi da budeš moj brat, drug, saborac, prijatelj. Ne moraš biti pravoslavne vjere da bi bio Crnogorac, i da bi ođe bio tvoj dom, kao i moj.