10 °

max 15 ° / min 9 °

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

17° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

25° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Trampov mandat je najstrašnija priča o osveti ikada ispričana

Stav

Comments 0

Trampov mandat je najstrašnija priča o osveti ikada ispričana

Izvor: TBT, Independent

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Piše: Matthew Norman, thebosniatimes.ba

Kada se slegne prašina oko Trumpove ere (pod pretpostavkom da ta prašina nije radioaktivna i smrtonosna), povjesničari će utvrditi da je 30. april 2011. bio važna prekretnica. To je bio dan kada je Barack Obama odobrio atentat na Osamu bin Ladena.

Međutim, prije tog trenutka Obama je u govoru u Bijeloj kući žestoko iskritizirao Trumpa zbog njegovih tvrdnji da nije rođen u SAD-u i zahtjeva za objavljivanjem rodnog lista. Tom ga je prilikom toliko ismijao da Norman kaže kako je "uvjeren da je to bio trenutak kada je Trump odlučio postati predsjednik, samo kako bi se osvetio Obami".

Trumpov mandat je najstrašnija priča o osveti ikada ispričana.

Što više napreduje njegov mandat, sve je jasnije da je on čudovišna fantazija o osveti koja se ostvaruje. Svaki njegov korak do sada bio je usmjeren prema ukidanju onoga što je Obama prethodno stvorio.

Trump je bio za univerzalno zdravstveno osiguranje, a onda mu se strastveno usprotivio. Posljednje poglavlje u najstrašnijoj priči o osveti ikada ispričanoj tiče se Irana. Nakon povlačenja iz Pariškog sporazuma, bezumnih napada na Obamacare i tako dalje, Trump želi povući SAD iz nuklearnog sporazuma koji su sklopili Obama i drugi zapadni vođe - sporazuma za koji se svaka normalna i informirana osoba slaže da funkcionira po planu.

Opasnost od napada na Sjevernu Koreju veća je nego ikada.

Za sada se čini da Trumpov prijedlog o povlačenju iz dogovora s Iranom neće dobiti potporu Kongresa, inače bi Teheran mogao pokrenuti razvoj nuklearnog oružja. Međutim, opasnost od vojnog napada na Sjevernu Koreju veća je nego ikada.

Trump je usred rastućih napetosti u subotu na Twitteru objavio: "Predsjednici i njihove administracije razgovaraju sa Sjevernom Korejom već 25 godina. To nije upalilo, žao mi je, samo će jedna stvar upaliti!". Na pitanje o kojoj stvari se radi samo je odgovorio: "Brzo ćete saznati".

Državni sekretar nazvao Trumpa idiotom

Generali Kelly, Mattis i McMaster te državni tajnik Rex Tillerson zajedno mogu spriječiti napad na Pjongjang. Međutim, Tillerson je nedavno Trumpa nazvao 'idiotom', a glasine kažu da je predstojnik ureda Bijele kuće John Kelly na rubu podnošenja ostavke.

Sa svim Trumpovim zaposlenicima samo je pitanje vremena kada će ga razočarati i dobiti otkaz ili doseći vlastite granice te podnijeti ostavke. Uslijedit će njihova zamjena predsjednikovim istomišljenicima.

Obama bi mogao predložiti napad na Pjongjang i tako osigurati mir.

Možda je najveća nada za mir upravo Barack Obama: Mogao bi reći Trumpu da pokrene masovni napad na Pjongjang i napusti dogovor s Iranom - tada bi Trump zasigurno pozvao Kim Jong-una na večeru i mir bi bio osiguran.

Naravno, to bi bila najprimitivnija dječja psihologija u povijesti čovječanstva. Ali, kada imamo posla s najprimitivnijim djetetom na planeti, što možemo izgubiti?

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR