27 °

max 27 ° / min 14 °

Ponedjeljak

29.04.

27° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 13°

Petak

03.05.

15° / 10°

Subota

04.05.

16° / 9°

Nedjelja

05.05.

18° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Prije 30 godina u Italiji osuđen na doživotnu robiju: Uhapšen Ćezare Batisti

Izvor: Foto: EPA

Svijet

Comments 0

Prije 30 godina u Italiji osuđen na doživotnu robiju: Uhapšen Ćezare Batisti

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Pripadnik zabranjene ljevičarske grupe "Naoružani proleteri komunizma" Ćezare Batisti, koji je u Italiji osuđen na doživotni zatvor zbog četiri ubistva izvršena tokom sedamdesetih godina prošlog vijeka, uhapšen je u Boliviji.

Brazilski zvaničnik Filipe Martins kaže da je Batisti uhapšen kasno sinoć u bolivijskom gradu Santa Kruz de la Sijera i da će uskoro biti prebačen u Brazil, nakon čega će najvjerovatnije biti izručen Italiji.

Italija je u više navrata tražila isporučenje Batistija, koji je godinama živio u Brazilu pod zaštitom bivšeg predsjednika Luiza Inasia Lula da Silve.

Tokom nedavne predsjedničke kampanje, novi šef brazilske države Žair Bolsonaro najavio je da će u slučaju pobjede na izborima odmah isporučiti Bolsoara.

Sredinom decembra odlazeći brazilski predsjednik Mišel Temer potpisao je ukaz o isporučenju Batistija nakon što je sud donio nalog za hapšenje italijanskog ljevičara.

Batisti je iz zatvora u Italiji pobjegao 1979. nakon što je proglašen krivim za pripadnost zabranjenoj ljevičarskoj grupi "Naoružani proleteri komunizma".

U odsustvu je proglašen krivim za ubistvo dva policajca, učešće u ubistvu mesara i pomaganje u planiranju ubistva zlatara koji je poginuo u pucnjavi, a njegov četrnaestogodišnji sin je ostao invalid.

Batisti je priznao da je bio pripadnik zabranjene grupe, ali je odbacio odgovornost za ubistva.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR