23 °

max 31 ° / min 20 °

Ponedjeljak

13.07.

31° / 20°

Utorak

14.07.

31° / 20°

Srijeda

15.07.

31° / 19°

Četvrtak

16.07.

31° / 20°

Petak

17.07.

30° / 20°

Subota

18.07.

28° / 20°

Nedjelja

19.07.

31° / 19°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Gej-afera u Ruskoj crkvi: Kiril dvojicu arhijereja izvodi na crkveni sud

Svijet

Tag VideoTag Gallery
Comments 1

Autor: Antena M

  • Viber

Gej-afera u Ruskoj crkvi: Kiril dvojicu arhijereja izvodi na crkveni sud

Piše: Vladimir Jovanović

Po rješenju Patrijarha Moskovskoga i cijele Rusije, episkopi armavirsko-labinski Ignatij Buzin (47) i kostomukško-kemski Ignatij Tarasov (44), uklonjeni su iz upravljanja svojim eparhijama i biće izvedeni na crkveni sud – saopšteno je na zvaničnoj veb stranici Ruske pravoslavne crkve.

U rješenju se govori o „primljenim porukama koje sadrže dokumentovane optužbe protiv spomenutih arhijereja za crkvena krivična djela“.

Patrijarhovo rješenje ne sadrži podatke o kojim se konkretno prestupima radi….

Međutim, ruski mediji su još početkom ovoga mjeseca objavili, a ovih dana proširili spektar „pikantnih” pisama i fotografija o načinu života dvojice episkopa, koji su se, ukoliko je materijal autentičan, teško ogriješili o crkveni moral.

Episkop armavirsko-labinski Ignatij Buzin navodno je uslikan tokom homoseksualnoga odnosa.

Među objavljenim materijalima nalaze se navodni dokazi i o gej aktivnostima episkopa kostomukško-kemskoga Ignatija Tarasova, ali i bliskih mu saradnika iz njegove eparhije.

Bivši ipođakon, koji je živio u kući u blizini sabornoga hrama u Kostomukši, gradu oko 35 km od rusko-finske granice u kojem stoluje Ignatij Tarasov, svjedočio je o sistematskome zlostavljanju njega i drugih mladih ljudi: o „pijanim" liturgijama s korišćenjem „necenzurisane leksike” koje su završavale – homoseksualnim orgijama.

Navodi se da su stariji klirici seksualno iskorišćavali mlađe, koristeći „administrativni resurs" i tehnike psihološke manipulacije u odnosu na podređene.

Citira se i privatna prepiska sveštenika Aleksija Primakina, arhijerejskoga namjesnika za Louhski rejon.

Ranije, 2017. godine, na društvenoj mreži „Одноклассники“ objavljena su detaljna svjedočenja, potkrijepljena skandaloznim fotografijama, bivših prijatelja episkopa Ignatija i njemu podređenoga sveštenika Aleksija…

Episkop Ignatij Tarasov u obraćanju, koje je objavio i na Youtubeu, negira optužbe, nazvajući ih „vrlo suptilnim, sofisticiranim načinom borbe protiv Crkve".

On je rekao da su slične optužbe upućene i drugim arhijerejima, te istovremeno žigosao Zapad, koji, tvrdi, „savršeno razumije da je Ruska crkva jedina konsolidaciona snaga u Rusiji".

Sudbina oba optužena episkopa ima mnogo toga zajedničkoga.

Oni dolaze iz Sankt Peterburga i bili su kadrovski miljenici patrijarha Kirila Gundjajeva. Tarasov je izabran za episkopa i posvećen 2013, Buzin 2014. godine. Njihove eparhije stvorene su 2013. na talasu administrativno-teritorijalne reforme patrijarha Kirila, kada je Moskovska patrijaršija u Rusiji podijeljena na mitropolije, a svaka od njih na nekoliko eparhija.

O postojanju ekstremne moći gej-lobija unutar episkopata Ruske crkve je prvi javno progovorio Andrej Kurajev, protođakon, jedan od najuticajnijih ruskih savremenih bogoslova. On je odlukom patrijarha Kirila najprije odstranjen iz establišmenta, a nedavno suspendovan i pozvan na crkveni sud pod javno još nepoznatim optužbama.

Kurajev je raskrinkao licemjernu poziciju Moskovske patrijaršije koja, slijedeći politiku Vladimira Putina, vodi „krstaški rat” protiv homoseksualaca, a istovremeno u svome episkopatu ima desetine homoseksualnih („голубых”) arhijereja.

Homoseksualci pod mitrama, ili oni u svešteničkim mantijama, po pravilu, „na vezi su” i pod kontrolom službi bezbjednosti.

Krajem 2013. i početkom 2014. Andrej Kurajev aktivno piše i javno govori o prisustvu „голубого” lobija u Ruskoj crkvi, koji je Kirila, navodno, taktički podržao kada je on 2009. izabran za patrijarha.

U jednome TV intervjuu Kurajev je kazao:

„Radi se o tome da je od 1960-ih jedan od najdirektnijih puteva za uspon u crkvenoj karijeri, nažalost, povezan sa takvim modelom. Sada su to veoma moćni arhijereji. I, kao rezultat, imamo homoseksualni lobi. To ne znači da su svi arhijereji takvi, ne. Možda 50 njih su homoseksualci od 360 naših arhijereja. Ali, problem je što su ostali zastrašeni, ostali ćute”.

 

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR