5 °

max 12 ° / min 4 °

Ponedjeljak

08.03.

12° / 4°

Utorak

09.03.

12° / 7°

Srijeda

10.03.

12° / 3°

Četvrtak

11.03.

14° / 0°

Petak

12.03.

15° / 4°

Subota

13.03.

16° / 7°

Nedjelja

14.03.

17° / 7°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Fon der Lajen: Fajzer uvjerava da će vakcine biti isporučene EU po planu

Izvor: EPA-EFE/MIGUEL A. LOPES

Svijet

Comments 1

Izvor: Beta

Autor: Antena M

  • Viber

Fon der Lajen: Fajzer uvjerava da će vakcine biti isporučene EU po planu

Kompanija Fajzer uprkos usporavanju proizvodnje vakcine koronavirusa, očekivanom krajem januara i početkom februara, dala je uvjeravanja da će doze najavljene za EU u prvom tromjesečju biti isporučene po planu, rekla je danas predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen.

Poslije objave narednih kašnjenja u isporukama vakcine odmah sam pozvala generalnog direktora Fajzera, rekla je ona danas na konferenciji za novinare u Lisabonu.

Prema njenim riječima direktor joj je "dao uvjeravanja da će sve doze (vakcine Fajzer/BioNTek) namijenjene zemljama EU i garantovane za prvi kvartal, biti isporučene u prvom kvartalu".

Američka laboratorija Fajzer upozorila je da će od sljedeće nedjelje usporiti isporuku vakcina protiv koronavirusa Evropi, dok kompanija ne poboljša proizvodne kapacitete, saopšteno je danas u Oslu.

Proizvodnja Fajzer/BioNTek vakcina protiv koronavirusa trebalo bi da bude povećana sa 1,3 na dvije milijarde doza godišnje.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Andjela

Naredne nedelje cak 25% manje skandinavskim zemljama a u prvom kvartalu 15% nada je u kazu u Moderna 97,5 efikasna ! Ovo je govor samo da se panika izbjegne! Ovo je po onoj poslovici ko prezivi pricati ce! Nije sve bajno u EU!