20 °

max 21 ° / min 14 °

Utorak

16.04.

21° / 14°

Srijeda

17.04.

15° / 10°

Četvrtak

18.04.

13° / 7°

Petak

19.04.

13° / 7°

Subota

20.04.

15° / 5°

Nedjelja

21.04.

12° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 7°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Pet Palestinaca ubijeno u racijama izraelske vojske; Abaz: I ovi zločini dio etničkog čišćenja

Izvor: EPA

Svijet

Comments 0

Pet Palestinaca ubijeno u racijama izraelske vojske; Abaz: I ovi zločini dio etničkog čišćenja

Autor: Antena M

  • Viber

U sukobima tokom racija izraelskih snaga na okupiranoj Zapadnoj obali ubijeno je pet Palestinaca, a još petoro je ranjeno.

Kako je objavio list Harec, izraelske snage izvele su racije na pet lokacija na Zapadnoj obali, na području Ramale, a tokom racija i pokušaja privođenja došlo je do sukoba.

List je, pozivajući se na izraelsku vojsku, objavio da vojska preduzima mjere u slučaju odmazde i raketiranja s palestinske strane.

Kabinet predsjednika Mahmuda Abaza oštro je osudio ubistvo pet Palestinaca od strane izraelskih okupatorskih snaga rano jutros u Jerusalimu i Dženinu, te drži izraelsku vladu u potpunosti odgovornom za eskalaciju.

"Ovi zločini su posljednji u nizu izraelskih prekršaja i pogubljenja na terenu nad našim narodom. Nastavak ove politike dovest će do eksplozije situacije i do veće napetosti i nestabilnosti. Palestinsko ministarstvo vanjskih poslova zatražilo je od Međunarodnog krivičnog suda (ICC) da ubrza istragu izraelskih ratnih zločina i da konačno dovede izraelske ratne zločince do odgovornosti. Ovi novi zločini sastavni su dio zločina etničkog čišćenja koji se uzastopno primjenjuje od strane izraelske vlade", navodi se u saopštenju Kabineta. 

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR