3 °

max 6 ° / min -1 °

Subota

29.01.

6° / -1°

Nedjelja

30.01.

8° / -0°

Ponedjeljak

31.01.

8° / 1°

Utorak

01.02.

5° / 0°

Srijeda

02.02.

7° / -1°

Četvrtak

03.02.

9° / 2°

Petak

04.02.

9° / 2°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Senator Rubio: Hitno uvesti sankcije protiv Putina

Izvor: Pixabay

Svijet

Comments 0

Senator Rubio: Hitno uvesti sankcije protiv Putina

Izvor: Nova.rs

Autor: Mia Zeković

  • Viber

Američki senator iz Republikanske partije Marko Rubio predložio je nacrt novih sankcija protiv ruskog rukovodstva i lično protiv predsjednika Rusije Vladimira Putina u slučaju eskalacije situacije oko Ukrajine, saopštila je pres služba partije. "Predlog zakona predviđa hitno uvođenje jakih sankcija lično Vladimiru Putinu", navodi se u saopštenju.

Rubio u nacrtu predlaže da obavještajna služba obavještava američki Kongres na svakih 20 dana o tome da li je Rusija narušila teritorijalnu cjelovitost Ukrajine. U slučaju da se to dogodi, onda će u narednih deset dana biti uvedene sankcije protiv ruskog rukovodstva, premijera, ministra odbrane Rusije i lično protiv Vladimira Putina – blokiraće se njihova imovina i vize. Iste mjere se predlažu i protiv ruskih biznismena koju su pod sankcijama od 2017. godine.

Predlog je da se sankcije uvedu i kada je riječ o svim operacijama sa ruskim kompanijama u energetskom, finansijskom, avionskom i kosmičkom sektoru, kao i da se primjene na vršioce specijalizovanih usluga za razmenu finansijskih poruka (npr. SVIFT). Rubio traži i da se hitno uvedu sankcije i protiv gasovoda „Sjeverni tok 2“.

 
 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR