25 °

max 25 ° / min 17 °

Nedjelja

19.05.

25° / 17°

Ponedjeljak

20.05.

26° / 18°

Utorak

21.05.

27° / 17°

Srijeda

22.05.

20° / 15°

Četvrtak

23.05.

22° / 14°

Petak

24.05.

23° / 14°

Subota

25.05.

24° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
On je lud, a uz sebe ima još jednog ludaka i vode svijet u katastrofu

Izvor: EPA/EFE

Svijet

Comments 0
bivši ukrajinski predsjednik zgrožen najavom o nuklearnom oružju

On je lud, a uz sebe ima još jednog ludaka i vode svijet u katastrofu

Autor: Antena M

  • Viber

Nakon što je ruski predsjednik podigao stepen pripravnosti nuklearnih snaga, stižu brojne reakcije na zastrašujuću odluku...

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg osudio je odluku o stavljanju u pripravnost ruskih snaga za odvraćanje.  Istakao je da takva retorika u kombinaciji s onim što se događa u Ukrajini, gdje Rusija vodi rat protiv nezavisne i suverene države čini situaciju još ozbiljnijom. Stoltenberg je dodao da Rusija ne prijeti samo Ukrajini nego i članicama NATO-a jer zahtijeva da Savez povuče sve svoje snage iz istočnih članica.

Bivši predsjednik Ukrajine Petro Porošenko, koji se bori na ulicama Ukrajine, u šoku je zbog Putinove naredbe o pripravnosti specijalne ruske vojske s nuklearnim oružjem.

''Ova nuklearna ludost je toliko velika prijetnja, nezamisliva, znatno veća prijetnja za svijet od Bin Ladena. Putinov režim vodi zemlju u propast, on je lud. I Kazastan je odbio pridružiti mu se. Ne samo da je lud, on uz sebe ima još jednog ludaka, Lukašenka i koristi se njihovom teritorijom za napade na Ukrajinu. To je užas. Moramo ih zaustaviti prije nego svi odemo u propast. Oni svijet vode u katastrofu. Moramo organizovati sve da se borimo protiv napada'', kaže Porošenko. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR