12 °

max 20 ° / min 12 °

Utorak

07.05.

20° / 12°

Srijeda

08.05.

24° / 15°

Četvrtak

09.05.

22° / 14°

Petak

10.05.

22° / 13°

Subota

11.05.

22° / 11°

Nedjelja

12.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

13.05.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Zapadni obavještajci tvrde da su dobili podatke direktno iz Kremlja: Znamo što se događa Putinu

Izvor: EPA

Svijet

Tag Video
Comments 3

Zapadni obavještajci tvrde da su dobili podatke direktno iz Kremlja: Znamo što se događa Putinu

Autor: Antena M

  • Viber

Vladimir Putin (69) pati od poremećaja uzrokovanog demencijom, Parkinsonovom bolešću ili napadima bijesa koji su rezultat liječenja raka steroidima, tvrde zapadni obavještajni krugovi, a na koje se pod etiketom 'ekskluzivno' danas poziva britanski Daily Mail.

Navodeći izvore bliske Kremlju, viši službenici obavještajne zajednice Five Eyes - koju čine Australija, Kanada, Novi Zeland, Ujedinjeno Kraljevstvo i SAD - vjeruju da postoji psihološko objašnjenje za Putinovu invaziju Ukrajine što je potez koji je naišao na osudu svjetske javnosti.

Obavještajna zajednica tvrdi da je u posjedu sve većeg broja izvještaja o Putinovom "sve nestabilnijem ponašanju u kombinaciji s podbuhlim izgledom i apsurdnim distanciranjem" na kojem insistira prilikom primanja posjetilaca u Kremlju.

Osoba iz obavještajnih krugova tvrdi: - Iz različitih smo izvora dobili podatke koji daju potpuniju sliku o stanju Putinove psihe. U posljednjih pet godina zamjetne su značajne promjene u načinu na koji donosi odluke. Oni oko njega takođe mogu vidjeti i značajne promjene u uvjerljivosti i jasnoći onoga što govori i u tome kako vidi svijet oko sebe.

Izvor kaže da njegovu nesposobnost da razmišlja jasno, pojačava nedostatak 'negativnog feedbacka', jer ruski vođa jednostavno 'ne dobija sve podatke o neuspješnim elementima' invazije u Ukrajini.

Izvještaji govore da je Putin u kućni pritvor stavio šefa odjela za vanjske poslove ruske obavještajne agencije FSB Sergeja Besedu i njegovog zamjenika Anatolija Boljuka te ih krivi za obavještajne propuste čiji je rezultat serija podbačaja u Ukrajini.

Obavještajni podaci koje su prenijeli britanski političari višeg nivoa, sugerišu da je Putin u posljednje vrijeme doživio prilično psihološko propadanje uzrokovano fiziološkim faktorima.


 
Prema njihovim teorijama, Putin pati ili od neke bolesti mozga, poput Parkinsonove bolesti ili nekog oblika demencije, ili da ima rak te da su tretmani koje prima promijenili ravnotežu njegova uma.

Prema posljednjoj teoriji koju u obzir uzimaju "vjerodostojni izvori" iz britanske obavještajne službe, Putinovo mentalno propadanje je posljedica dugotrajnog uzimanja steroida što je rezultiralo 'steroidnim ispadima bijesa'.

Izvori Putinovu odluku da se fizički distancira  navode kao znak straha od 'komorbiditeta' - odnosno, dobijanja drugih bolesti koje bi mogle povećati rizik od smrti - ili upotrebe lijekova koji suzbijaju imunološki sistem zbog čega je skloniji infekcijama.

Kad se Putin prošloga mjeseca susreo s Emmanuelom Macronom, a ranije i s njemačkim kancelarom, evropski su državnici bili prisiljeni sjediti s druge strane ogromnog, nekoliko metara dugog stola. 

Ruski je predsjednik vidljivo prilično natečenog lica i vrata, što takođe može biti nuspojava uzimanja steroida, baš kao što su to i promjene u raspoloženju i ponašanju.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Montenegrin

Pa zato se i cuju,jer stalno zaboravlja!

Milan

Mislim da ovo nema veze. Svaki dan se sa Putinom čuje Šolts, Makron j ostali... Da je dementan, nikakve svrhe ne bi imali razgovori..