11 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 6°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Čuvar Putinovog nuklearnog kofera upucan u glavu: Bivši pukovnik nađen u lokvi krvi

Izvor: Pixabay; Ilustracija

Svijet

Tag Gallery
Comments 0

Čuvar Putinovog nuklearnog kofera upucan u glavu: Bivši pukovnik nađen u lokvi krvi

Izvor: Blic

Autor: Antena M

  • Viber

Tajnoviti pukovnik koji je jednom nosio nuklearnu aktovku ruskog predsjednika Vladimira Putina pronađen je upucan u svojoj kući u blizini Moskve.

Penzionisani pukovnik ruske Federalne službe bezbjednosti, koji je nedavno optužen za primanje mita, pronađen je juče s prostrijelnom ranom u svom stanu u selu Novi u blizini Moskve.

Penzionisani pukovnik Vadim Zimin je s bratom pio alkoholno piće, a u jednom trenutku je otišao u drugu prostoriju. Tada je pokušao da počini samoubistvo, pokazuju prvi rezultati službene istrage koje su objavili ruski mediji, a prenio Index.hr.

Kada ga je brat pronašao, Vadim Zimin je ležao u lokvi krvi s prostrijelnom ranom na glavi, a u blizini mjesta zločina pronađen je i pištolj modela Izh 79-9TM, kojim je ranjen.

Njegov brat je pozvao hitnu, a Zimin je preživio i prebačen je na intenzivnu njegu u teškom stanju.

U vrijeme napada njegova supruga, medicinska radnica, bila je daleko od kuće i liječila ranjenike koji su stradali u Putinovom ratu u Ukrajini.

Čuvar "nuklearne aktovke"

Zimin je u decembru 2021. priveden pod sumnjom da je uzimao mito od preduzetnika u iznosu od 10 odsto svakog posla sklopljenog na temelju državnog ugovora. Razriješen je dužnosti u Središnjoj carinskoj upravi i stavljen u kućni pritvor tokom istrage.

Bio je zadužen za čuvanje aktovke u kojoj su bile ruske nuklearne kontrole dok je na vlasti bio bivši ruski predsjednik Boris Jeljcin. Zimin je nakon toga nastavio da radi u bezbjednosnoj službi, a za vrijeme Vladimira Putina je napredovao do uloge pukovnika.

U javnosti postoji samo jedna fotografija Vadima Zimina.

U Rusiji postoje tri aktovke u kojima se nalaze odašiljači koji pokreću nuklearni napad ako se aktiviraju istovremeno. Jedna aktovka se nalazi pored predsjednika Rusije, a druge dvije kod druga dva najviša zvaničnika.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR