18 °

max 19 ° / min 13 °

Utorak

16.04.

19° / 13°

Srijeda

17.04.

15° / 9°

Četvrtak

18.04.

13° / 7°

Petak

19.04.

13° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

13° / 5°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ukrajinci žestoko kritikuju Makrona

Izvor: EPA-EFE/Chris Kleponis/POOL

Svijet

Comments 2

Ukrajinci žestoko kritikuju Makrona

Izvor: FoNet/N1

Autor: Antena M

  • Viber

Ukrajinski zvaničnici odbacili su sugestije francuskog predsjednika Emanuela Makrona da bi Zapad trebalo da razmotri kako da odgovori na ruski zahtjev za bezbjednosnim garancijama, ako Moskva pristane na pregovore o okončanju devetomjesečnog rata u Ukrajini.

Sekretar ukrajinskog Nacionalnog savjeta za bezbjednost i odbranu Oleksej Danilov rekao je da se ne mogu davati bezbjednoosne garancije „terorističkoj i ubilačkoj državi“, prenosi Politiko.

„Umjesto da pravimo Nirnberg, treba da potpišemo sporazum sa Rusijom i da se rukujemo. Ukrajinska krv na Putinovim rukama neće smetati uobičajenom biznisu“, napisao je Danilov na Tviteru.

Makron je rekao da Evropa mora da razgovara o tome na koji način da obezbijedi Rusiji garancije, kada se ona vrati za pregovarački sto.

„Jedna od suštinskih stvari kojima moramo da se pozabavimo – kao što je predsjednik Putin uvijek govorio – je strah da će NATO doći pred njegova vrata i raspoređivati oružja koja bi mogla da ugroze Rusiju“, rekao je Makron.

Danilov je rekao da misli da je „denuklearizacija i demilitarizacija“ Rusije „najveća garancija za mir u Evropi i čitavom svijetu“.

Savjetnik ukrajinskog predsjednika Mihajlo Podoljak je rekao da umjesto davanja garancija Kremlju, svijet mora da dobije bezbjednosne garancije „od varvarskih namjera posputinovske Rusije“.

To će, međutim, biti moguće tek nakon što sudovi urade svoj posao, poslije osuda autora rata protiv Ukrajine i nametanja reparacija, rekao je Podoljak.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

zzzzzzzzzzz

@jovo ..... Francuska ka vazda.... nema De Gola nema Francuske.....makronu treba zabranit da daje izjave!

jovo

Da nema Amerike Evropa bi kleknula da ljubi noge Putinu, kao što je Hitleru. Francuska bi mu se predala bez ispaljenog metka, kao što je Hitleru. Milioni su zbog toga stradali. Samo udružena Evropa može zauzdati Rusiju i Srbiju.