8 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 17°

Četvrtak

02.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Putin potpisao paket zakona: Rusija zabranila LGBT propagandu, promjenu pola i pedofiliju!

Izvor: Epa

Svijet

Comments 1

Putin potpisao paket zakona: Rusija zabranila LGBT propagandu, promjenu pola i pedofiliju!

Izvor: Ria Novosti

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Ruski predsjednik Vladimir Putin potpisao je paket zakona o zabrani LGBT propagande, kao i promjene pola i pedofilije, proizilaze iz podataka u sistemu zakonodavne podrške Državne dume.

Novi zakoni zabranjuju promovisanje ili demonstraciju netradicionalnih seksualnih odnosa, pedofilije i promjene pola kroz: —filmove knjige reklame medijske publikacije audiovizuelne uslugekompjuterske igre i pijace.

Istovremeno, ruski korisnici društvenih mreža neće odgovarati za tuđe komentare na svojim stranicama ako sadrže LGBT propagandu. Urađene su izmjene i dopune Zakonika o upravnim prekršajima (ZUP) koje proširuju odgovornost za kršenje novih zakona i na punoljetna i na maloljetna lica.

Dakle, za širenje LGBT propagande u medijima ili na Internetu Rusi će morati da plate do 400 hiljada rubalja, pravna lica - do pet miliona. Državljani stranih zemalja takođe mogu biti kažnjeni novčanom kaznom do 400 hiljada rubalja, uhapšeni do 15 dana ili deportovani.

Prema dva nova člana u Zakoniku o upravnim prekršajima, za promovisanje pedofilije pojedinci mogu biti kažnjeni novčanom kaznom do 800 hiljada rubalja i do deset miliona za pravna lica. Stranac će takođe morati da plati do 800 hiljada rubalja, ili će biti protjeran iz zemlje.

Za širenje informacija među djecom koje pokazuju netradicionalne seksualne odnose i sklonosti, ili koje mogu da navedu da požele da promijene pol, prijeti im se novčana kazna do 200 hiljada rubalja za građane i do četiri miliona rubalja za pravna lica.

Novi paket zakona takođe predviđa da će materijali sa LGBT propagandom, pedofilijom i promjenom pola biti uključeni u listu osnova za blokiranje sajta od strane Roskomnadzora. Ovlašćena organizacija će pratiti takve informacije na Internetu.

Ukoliko se, na osnovu rezultata monitoringa, identifikuju znaci LGBT propagande ili pedofilije, Roskomnadzor će moći da preduzme mere za ograničavanje pristupa takvim informacijama, kao i da pošalje informacije o tome nadležnim organima.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

samusa

Ako je Putin covijek od rijeci imace pune ruke posla hapsit svoje popove za pedofiliju