10 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 13°

Srijeda

01.05.

19° / 14°

Četvrtak

02.05.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Erdogan obećao jaku Tursku da ne bi pala pod jaram političkog i ekonomskog ropstva

Svijet

Comments 0

Erdogan obećao jaku Tursku da ne bi pala pod jaram političkog i ekonomskog ropstva

Izvor: Radio Slobodna Evropa

Autor: Antena M

  • Viber



Turski predsednik Redžep Taip Erdogan koji je u kampanji za izbore, obećao je u utorak "jaku Tursku" da "ne bi pala pod jaram političkog i ekonomskog ropstva", a rekao je i da mu je prirotet otklanjanje posljedica zemljotresa.

Erdogan je predstavio manifest svoje Stranke pravde i razvoja (AKP) pred predsjedničke i parlamentarne izbore 14. maja i rekao da cijeli muslimanski svijet čeka ishod.

"Turska nema drugog izbora nego da ostane jaka i da poveća svoju moć kako ne bi pala pod jaram političkog i ekonomskog ropstva", rekao je Erdogan u sportskoj dvorani u Ankari pred nekoliko hiljada pristalica i rukovodilaca AKP-a.

Erdogan (69) koji je na vlasti dvije decenije, još od 2003. godine, kao premijer i kao predsjednik, rekao je da želi osloboditi Tursku od "pučista i imperijalista", aludirajući na pokušaj državnog udara 2016. godine.

Međutim, stanovništvo Turske ga smatra odgovornim za ekonomsku krizu i siromašenje, kao i za sporost države u pružanju pomoći poslije zemljotresa 6. februara, kada je jugoistok razoren, a poginulo je više od 50.000 ljudi.

Predsjednik je istakao da mu je prioritet obnova područja pogođenog zemljotresom.

Obećao je i da će inflaciju od 50,5 posto dovesti na ispod deset posto, ali to je obećavao i ranije, bez uspjeha, piše AFP.

Na predsjedničkim i parlamentarnim izborima 2018. godine Erdogan je ponovo izabran u prvom krugu, ali je njegova AKP stranka lišena apsolutne većine u parlamentu što ga je primoralo na savez sa ultranacionalističkom partijom MHP-om, nekada jednom od njegovih najvećih rivala.

Ankete predviđaju neizvjesne izbore, a prema nekim istraživanjima javnog mnijenja, pobjednik bi u drugom krugu predsjedničkih izbora mogao biti Kemal Kiličdarolu, kandidat koalicije šest opozicionih partija.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR