22 °

max 23 ° / min 12 °

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

22° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 14°

Petak

03.05.

18° / 11°

Subota

04.05.

18° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Tramp: Izrael mora završiti rat u Gazi jer gubi podršku

Izvor: EPA EFE

Svijet

Comments 1

Tramp: Izrael mora završiti rat u Gazi jer gubi podršku

Autor: Antena M

  • Viber

Bivši predsjednik SAD Donald Tramp izjavio je u intervjuu za izraelski list da Izrael mora završiti rat u Gazi jer gubi podršku širom svijeta.

Trampova izjava objavljena je na dan kada je Savjet bezbjednosti Ujedinjenih nacija usvojio rezoluciju kojom se zahtijeva hitan prekid vatre u pojasu Gaze, a SAD, glavni saveznik Izraela, su se uzdržale.

"Moramo da prekinemo rat. Moramo ga okončati. I ja ću reći da Izrael mora da bude vrlo oprezan jer gubi dosta podrške svijeta, moramo završiti, moramo završiti posao", rekao je Tramp, sudeći po djelimičnom transkriptu intervjua za list Izrael Hajom (Izrael danas).

Tramp se često predstavlja kao nepokolebljivi saveznik Izraela i podsjeća na svoju odluku da premjesti ambasadu SAD iz Tel Aviva u Jerusalim i na ulogu svoje administracije u pregovorima o sporazumima o normalizaciji odnosa Izraela i četiri arapske zemlje, uključujući Ujedinjene Arapske Emirate i Bahrein.

Odgovarajući na pitanje kako bi reagovao na napad Hamasa Tramp je rekao da bi postupio vrlo slično Izraelu, ali je izrazio zabrinutost zbog vizuelnog prikaza rata u kojem su izraelski udari ostavili veći dio pojasa Gaze u ruševinama.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Corba

Zavrsili ili ne zavrsili genocid koji radi Izrael i SAD muslimani citavoga svojeta i planete Zemlje nece zaboravit u narednih 500 god sta ste uradili Palestincima.Mnogo ce vas u buducnosti kostat ova avntura nad nejakim i siromasnim Palestincoma.