Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Strane diplomate položile cvijeće na mjestu napada u Moskvi

Izvor: Radio Slobodna Evropa

Svijet

Comments 0

Strane diplomate položile cvijeće na mjestu napada u Moskvi

Izvor: Radio Slobodna Evropa

Autor: Antena M

  • Viber


Strane diplomate u Rusiji su položili cvijeće na mjestu napada u koncertnoj dvorani u predgrađu Moskve prošle sedmice, u kojem su ubijene 144 osobe.

Među prisutnima su bili ambasadori Sjedinjenih Država, zemalja Evropske unije, Afrike i Latinske Amerike. Ruska državna medijska agencija RIA Novosti je navela da je "oko 130 diplomatskih misija" učestvovalo, uključujući i predstavnike "neprijateljskih zemalja".

Od napada, hiljade ljudi su donosili cvijeće, vijence, i druge znakove pažnje poput plišanih medvjedića, napravivši tako improvizovani spomenik ispred koncertne dvorane Krokus.

Ruska državna novinska agencija Tass je javila da je broj povrijeđenih u napadu 551, citirajući brojke moskovskog odjeljenja ruskog Ministarstva za hitne situacije. Prethodne brojke su bile mnogo manje, a ova drastična razlika nije objašnjena.

Broj mrtvih se u petak popeo na 144, kada je teško povrijeđena žrtva podlegla u bolnici, kako je naveo ruski ministar zdravlja Mihail Muraško (Mikhail Murashko).

Ruski istražni komitet je u subotu naveo da je identifikovano 134 mrtvih.

"Genetsko testiranje se provodi na drugim, za sada neidentifikovanim, žrtvama", naveo je komitet na aplikaciji za slanje poruka Telegram.

Organizacija bliska tzv. Islamskoj državi je preuzela odgovornost za napad, najteži na ruskom tlu nakon dugog niza godina. Ipak, Kremlj insistira da su Ukrajina i Zapad igrali određenu ulogu u njemu, što Kijev žestoko poriče.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR