11 °

max 16 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

16° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 11°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vučić i Irinej zabrinuti zbog hapšenja Joanikija: Dokaz da crnogorska država progoni SPC

Izvor: Beta

Region

Comments 6

Vučić i Irinej zabrinuti zbog hapšenja Joanikija: Dokaz da crnogorska država progoni SPC

Izvor: danas.rs

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i patrijarh srpski Irinej izrazili su veliku zabrinutost povodom hapšenja vladike Joanikija i sveštenika SPC u Crnoj Gori i izrazili nadu da će narod postupati mirno i pribrano u ovim trenucima "u kojima niko razuman ne priželjkuje bilo kakve nemire i sukobe, navodi se u zajedničkom saopštenju predsednika i patrijarha", prenosi Danas.
     
Kako prenosi taj list, oni su danas povodom toga razgovarali telefonom. Kako se navodi u saopštenju, Irinej je podsjetio da je kulminacija neprijateljskog odnosa države Crne Gore prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi započela "usvajanjem kontroverznog Zakona o slobodi vjeroispovijesti uz grubo ignorisanje zahtjeva SPC za ravnopravnim položajem u odnosu na sve druge crkve i vjerske zajednice i zaštitu prava koja crkva posjeduje vjekovima."

„Činjenica da je zakon usvojen uz veliko negodovanje našeg naroda krajem prošle i početkom ove godine, a da se sada hapse i u pritvoru zadržavaju episkop i sveštenici, samo je dokaz da crnogorska država sprovodi progon Srpske pravoslavne crkve“, dodaje u saopštenju.

Vučić je, kako navode, pružio punu podršku Irineju i episkopima srpske crkve u Crnoj Gori u "njihovim naporima da se svi problemi sa kojima se suočava rješavaju dijalogom, na miran način, uz puno uvažavanje prava i sloboda vjernika SPC i izrazio uvjerenje da će vladika Joanikije i ostali uhapšeni sveštenici biti pušteni na slobodu u najkraćem mogućem periodu."

Komentari (6)

POŠALJI KOMENTAR

nenad_mne

Za totalni ugođaj potrebno je da se javi Vulin!

pero

Uzmite peskire i zamotajte glave, ovo je Crna Gora

CG1

No coment i za ove tamo i ove ovamo njihove popove. Nijesu vrijedni nikakvog truda. ZA PRAVO ČAST I SLOBODU CRNE GORE !!!!!