31 °

max 39 ° / min 26 °

Četvrtak

29.07.

39° / 26°

Petak

30.07.

38° / 25°

Subota

31.07.

39° / 23°

Nedjelja

01.08.

40° / 24°

Ponedjeljak

02.08.

35° / 22°

Utorak

03.08.

37° / 20°

Srijeda

04.08.

40° / 24°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Nikšić: Pozivam crnogorske poslanike koji su glasali za Rezoluciju o Srebrenici da budu moji gosti

Izvor: sdp.ba

Region

Comments 8

Nikšić: Pozivam crnogorske poslanike koji su glasali za Rezoluciju o Srebrenici da budu moji gosti

Autor: Nikoleta Rakočević

  • Viber

Predsjednik Socijademokratske partije Nermin Nikšić pozvao je poslanike Skupštine Crne Gore koji su izglasali Rezoluciju o genocidu u Srebrenici da budu njegovi gosti u bilo kojem dijelu Bosne i Hercegovine.

"Mi smo odavno postali zemlja apsurda pa oni koji sve urade, pa i ukradu da pobijede na izborima, čine sve da pokažu kako im osim velikih privilegija ništa drugo nije bitno. Ja se suzdržavam i nastojim da ono što im želim kazati kažem bez uvreda i pogrdnih riječi", istakao je Nikšić.

Dodao je da to nije lako nakon izjava kojima se veličaju ratni zločinci i napada na crnogorske parlamentarce.

"Ovim putem koristim priliku da pozovem sve zastupnike crnogorskog parlamenta koji su glasali za Rezoluciju o genocidu u Srebrenici da posjete Bosnu i Hercegovinu i da budu naši gosti u Sarajevu, Banjoj Luci ili bilo kojem drugom dijelu naše domovine. Svojim glasanjem su dokazali da su hrabri ljudi koji su zločin spremni nazvati pravim imenom i distancirati se od njega, za razliku od brojnih domaćih političara koji kukavički bježe od istine kako bi zadržali podjele i antagonizme na kojim njihove politike opstaju", izjavio je Nikšić.

On je pozvao Dodika da "konačno shvati" da ne može pobjeći od činjenice da je činovnik Bosne i Hercegovine, od koje prima platu i uživa druge beneficije.

"Nekada mi izgleda kao da mu je žao što je propustio priliku da stane uz rame onih koji su pravosanažnim presudama Međunarodnog suda pravde osuđeni kada su činili zločine. Zato se sada na sve načine želi svrstati uz njih i falsifikovati činjenice", istakao je Nikšić.

Dodao je da je zbog Dodikovog negiranja pravosnažnih presuda važno da se u BiH donese zakon kojim će se zabraniti negiranje genocida i time onemogući političare da takvim "ispadima" skreću pažnju sa stvarnih životnih problema.

"Mislim da su ipak konačno pročitani i da im ovaj put neće proći. Zato još jednom pozivam crnogorske parlamentarce da budu naši i moji gosti, a poruka negatorima genocida i promotorima fašizma je da im rušenje države i odnosa s dobronamjernim susjedima ne može proći - No pasaran!" zaključuje Nikšić.

Komentari (8)

POŠALJI KOMENTAR

Jack Hustlle

@Biljana Ambasade pa što? Treba neko da i' nauči kako i što.A popove veličate svi vi koji im dajete na važnosti.Ko su oni? Ko?

Jack Hustlle

@odgovor Meni crkva nije glavna ni za što sem da pokojnima svijeću zapalim i odem ponekad. Što je primitivan narod ovđe mi ne možemo ka' u 3 karte za Hollywood reći :"Nama ovakav narod ne treba!"Kakav narod takva i država,bez jakog vođe smo 0!

filozof

@DPS NAJVIŠE POMOGAO , Jel mislis da to Niksic nezna, pa eto ga ti podsjecas.... I mala djeca znaju da je DPS na svlasti i kad nije na vlasti i da bez Mila i DPS nema Crne Gore...