5 °

max 9 ° / min 4 °

Subota

04.12.

9° / 4°

Nedjelja

05.12.

8° / 4°

Ponedjeljak

06.12.

8° / 5°

Utorak

07.12.

7° / 0°

Srijeda

08.12.

6° / -2°

Četvrtak

09.12.

10° / 6°

Petak

10.12.

7° / 4°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vučićeva poruka svima koji planiraju sankcije RS ili Dodiku

Region

Comments 8

Vučićeva poruka svima koji planiraju sankcije RS ili Dodiku

Autor: Nikoleta Rakočević

  • Viber

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je, nakon sastanka sa članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Miloradom Dodikom, kako dok je on na čelu Srbije neće se pristati na sankcije protiv entiteta Republike Srpske ili Dodika.

Vučić je naveo kako je večeras od onoga što mu je prenio Dodik razumio nekoliko važnih stvari.

“Dodik je kazao da ne postoji hir RS da pravi probleme bilo gdje i bilo kome. Za mene je važna poruka Dodika da, ukoliko bi se riješili problemi, da je spreman da razgovara i da institucije rade bez problema. To lišava sve one koji kažu da su Dodik i RS krivi – da im uzima argument. Rekao sam da je veoma važno, bez obzira što dođe hiljadu pogrda iz Sarajeva, da razgovaramo sa Bošnjacima. Da se ostavimo snova u kojima jedni pobjeđuju nad drugima. Mi pobjeđujemo samo dok razgovaramo”, poručio je Vučić.

Vučić je otkrio kako je članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine prenio nekoliko “važnih poruka” od ljudi iz Evrope i svijeta.

“Rekao sam mu i šta mislim. Spreman sam da ponovo dođem u Banjaluku i da pokažemo da RS nije izvor problema nego da smo svi spremni razgovarati”, jasan je bio Vučić.

Na kraju Aleksandar Vučić je imao poruku za sve one koji razmišljaju o sankcijama protiv Dodika i entiteta Republika Srpska.

“Želim kazati da ćemo se apsolutno suprotstaviti bilo kakvim sankcijama koje bi neko donosio protiv bilo koga u Republici Srpskoj i Dodika. Ne želim reći upozoravamo, jer ne možemo upozoravati, ali molimo ih da dijalogom rješavamo probleme. Vidio sam kod Dodika večeras dobru volju da se razgovara. A sankcije će dovesti samo do uzavrele atmosfere i do domino efekata. Još jednom razmislite prije nego što donesete odluku o sankcijama. Neće biti nikakve blokade na Drini dok sam ja predsjednik”, zaključio je predsjednik Srbije.

Komentari (8)

POŠALJI KOMENTAR

nenad_mne

@Blaki , čuš, rekao mu Dodik? Objasni li mu harmonikaša u državnoj ustanovi, da nije ko pjeva, zlo ne misli?

Neutralan

Sve se u BiH izodi po planu SANU a izvrsici glavni nalogodavci Vucic i Crkva Srbije sto je jedno te isto a Dodik je tu izvrsilac A Rusija je umjesana u sve aspekte Mada nije im prijoritet jer R.S nema pristup moru to je samo da se problemi prave