15 °

max 15 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

15° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 11°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Svjedok zločina u Glini: Vučić je govorio koga će ubiti, a koga zaklati

Region

Comments 0

Svjedok zločina u Glini: Vučić je govorio koga će ubiti, a koga zaklati

Autor: Antena M

  • Viber

Nastavljeno je suđenje za ratni zločin u Glini, a svjedok ispitan u nastavku sudskog procesa protiv Dušana Jovića, predsjednika ratnog predsjedništva Gline, teško je optužio sadašnjeg predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Svjedok Kosta Danilović, koji je 1991. bio zatočen u logoru KPD Glina, izjavio je kako je tamo u to vrijeme vidio i Vučića. Prisjetio se kako je u logoru bio premlaćivan i dodao kako su logoraši željeli u Glini dočekati Vučića kada bi dolazio u Hrvatsku, piše Telegram.

Vučić je u to vrijeme bio poslanik u parlamentu Srbije i u to je vrijeme posjećivao Baniju.

“Sjećam se kada je sadašnji predsjednik Srbije Vučić, kao da ga sada gledam, došao kod nas i govorio koga će ubiti, a koga će zaklati. Meni je Vučić rekao da sam ja kao Srbin izdao srpski narod i da će me zadnjeg zaklati, tako je rekao”, svjedočio je Danilović.

Danilović je u svom iskazu potvrdio još da je zarobljen 1991. u Petrinji.

“Odveli su me u vojarnu i ispitivali me te optužili da sam rušio kuće Srba na tom području. Znam da je tamo bio i Mile Paspalj, jer me lično tukao. Tukao me je, kako mi je rekao, zato jer sam rušio kuće Srba, iako ja o tome nisam imao pojma”, kazao je Danilović.

Mladen K. nije vidio Vučića

O zarobljeništvu 1991. govorio je i Mladen K. (62) koji je u vrijeme hapšenja bio policajac MUP-a HR.

"Zarobljen sam 1991. u Petrinji. Najprije smo nas osmorica bili u vojarni nakon toga smo odvedeni u KPD Glina gdje sam bio do razmjene 31. oktobra 1991. Već prvu noć kad smo došli u Glinu su nas istukli. Imao sam vidljive povrede ali se nismo imali kome požaliti. Ili bi nas tukli u ćeliji gdje nas je bilo nekoliko ili bi nas odveli u drugu prostoriju. Tamo sam viđao Kostu D. te Paspalja, ali nisam viđao u tom periodu sadašnjeg predsjednika Srbije", rekao je on.

Optužnica u ovom slučaju podignuta je 2010. a četvorka Dušan Jović, Mile Paspalj, Vlado Ćupović i Marko Vrcelj optuženi su za ratni zločin protiv ratnih zarobljenika i civila na području Gline. Prema optužnici, ubijeno je 185 osoba, a još se 60-ak smatra nestalim. Uništeno je ili spaljeno 1401 kuća i dvije stambene zgrade, i oštećeno ili razoreno osam crkava i župnih dvorova.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR