15 °

max 15 ° / min 11 °

Petak

03.05.

15° / 11°

Subota

04.05.

19° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 13°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

20° / 14°

Četvrtak

09.05.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Da je Srbija normalna zemlja, predsjednik bi prvi uklonio sramni mural Ratku Mladiću

Izvor: n1

Region

Comments 2
Nataša Kandić, osnivačica Fonda za humanitarno pravo poručuje:

Da je Srbija normalna zemlja, predsjednik bi prvi uklonio sramni mural Ratku Mladiću

Izvor: Danas

Autor: Antena M

  • Viber

Nataša Kandić, osnivačica Fonda za humanitarno pravo, napisala je na svom Tviter nalogu „da je Srbija normalna zemlja, predsjednik države bi prvi izašao i ukolnio sramni mural Ratku Mladiću“.

“Velika sramota: MUP zabranio uklanjanje murala Ratku Mladiću 9.11. 2021. sa objašnjenjem da može doći do fizičkog sukoba između grupe koja se protivi skupu i grupe koja hoće da ukloni mural. Da je Srbija normalna zemlja, predsjednik države bi prvi izašao i sklanjao sramni mural,”

Kandić je u jednom tvitu ukazala da je to što je MUP, odnosno ministar policije Aleksandar Vulin poništio rješenje komunalne policije da se sa zgrade na uglu Njegoševe i Ulice Alekse Nenadovića ukloni mural osuđenom ratnom zločincu i nekadašnjem komandantu Vojske Republike Srpske, “ohrabrenje i podrška za hiljadu novih murala ratnim zločincima”, dodajući da je aktuelna vlast “besramna”.

“Osoba ministar Vulin kaže da je licemjerno i vođeno zlom namjerom to što tražimo i hoćemo da uklonimo mural Ratku Mladiću – on je civilizacijska greška”, napisala je Kandić na svom Tviter profilu.

Ona je dodala i da je rješenje ove situacije to da ministar Vulin uz pomoć komunalne policije do sjutra ukloni mural Mladiću.

“U njegovim rukama je šta će svijet misliti o Srbiji”, naglasila je Kandić.

Podsjetimo, uklanjanje murala u organizaciji Inicijative mladih za ljudska prava i još nekoliko nevladinih organizacija bilo je zakazano za utorak, 9. novembra u 16 časova.

Međutim, MUP je zabranio taj skup, ukazujući da da nijedno drugo javno okupljanje neće moći da bude održano 9. novembra u Njegoševoj ulici, jer je Policijska uprava za grad Beograd procijenila da bi takav vid okupljanja mogao „dovesti do ugrožavanja bezbjednosti građana i njihove imovine“.

“Takođe je utvrđeno i da postoji opasnost od međusobnog fizičkog sukoba i narušavanja javnog reda i mira“, navedeno je u saopštenju MUP-a.

Nedugo zatim oglasio se i ministar Vulin, koji je u saopštenju rekao da da „ni oni koji bi da prekreče mural generalu Mladiću, ni oni koji bi da ga čuvaju neće dobiti dozvolu za okupljanje.“

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

nenad_mne

Po njima, u Srebrenici se dogodio veliki ratni zločin u kojem Srbija nije učestvovala, ali podržavaju osuđenog ratnog zločinca, koji je taj zločin počinio??? Krivica može biti samo individualna, ali pošto većina naroda taj zločin opravdava, mi zato zločinca slavimo??? Poslije će drugi biti krivi?

sukobi

Kad ovo citam onda se zapitam, kod nas su htjeli da izazovu sukobe kad su gumenim mecima gađali građane na Cetinju. I dozvolili da dođe do ustolicenja