14 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 6°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Dodik: BiH neće uspjeti; možemo mirno da se raziđemo, ako se dogovorimo

Region

Comments 0

Dodik: BiH neće uspjeti; možemo mirno da se raziđemo, ako se dogovorimo

Autor: Milena Aprcović

  • Viber
  Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je Bosna i Hercegovina zemlja koja nema šanse da uspije i da je rješenje u mirnom razlazu, pri čemu smatra da bi referendum bio dobra stvar.

On je, govoreći za RTS o sjutrašnjoj proslavi u Banjaluci, kazao da "idealisti koji dolaze sa strane pokušavaju da naprave neki koncept od države."

"Po čemu Bosna i Hercegovina mora da bude?... Zasniva se isključivo na idealizmu muslimana u BiH koji kao, navodno, hoće neku svoju veliku državu. Pa, nemaju šanse. Idealizam se odnosi na to da oni nama ne mogu da spriječe u Banjaluci ništa što mi želimo da obilježavamo", istakao je on.

"Prema tome, zašto bi se robovalo BiH" - naveo je on, predloživši da se BiH mirno raziđe na entitetskim linijama, a onda da se svi usmjere na saradnju.

Za novi referendum kaže da bi bila dobra stvar, ali naglašava da time ne želi nikoga da plaši, već da se samo bori za prava RS.

Upitan da li je planiran taj referendum o osamostaljenju Republike Srpske od BiH, Dodik je odgovorio da "nije na dnevnom redu ove godine, sigurno. Ako nas događaji ne ubrzaju".

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR