8 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 17°

Četvrtak

02.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Borelj: Beogradu i Prištini poslat novi tekst predloga, bez roka za sporazum

Region

Comments 0

Borelj: Beogradu i Prištini poslat novi tekst predloga, bez roka za sporazum

Izvor: N1

Autor: Nikoleta Rakočević

  • Viber

Šef evropske diplomatije Žozep Borelj izjavio je da je Beogradu i Prištini poslata posljednja verzija predloga za dogovor u dijalogu, ali je odbio da govori o sadržaju i rekao da nije postavljen rok za postizanje sporazuma.

U pisanoj izjavi je naveo da je spor oko tablica riješen, ali da dvije strane sada moraju da se angažuju i ozbiljno razgovaraju o ponuđenom njemačko-francuskom predlogu.

„Oni moraju zaista da se angažuju u dijalogu vezano za predlog koji sam kao posrednik stavio na sto, uz snažnu podršku Njemačke i Francuske. Posljednja verzija teksta poslata je juče u Beograd, a danas Kosovu. Sada moraju da se upuste u ozbiljne razgovore jer je ovo trenutak u kome postoji velika prilika“, napisao je Borelj u pisanoj izjavi i dodao da ne može da otkrije sadržaj dokumenta.

Na pitanje o postizanju sporazuma do marta 2023. godine, Borelj je rekao da ne treba postavljati vještačke rokove, već početi sa radom.

„Važno je da ne fiksiramo datum, već brzinu kojom radimo. To je vrijeme za rad“, rekao je.

U Tirani se danas održava samit EU-Zapadni Balkan na kom učestvuje i Borelj, koji je ovaj dan ocijenio kao važan za region.

„Snažno smo posvećeni regionu da ga podržimo da se suoči sa posljedicama rata (u Ukrajini). Struja je dosta poskupjela, a mi ćemo dati značajnu finansijsku podršku domaćinstvima“, izjavio je on.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR