16 °

max 16 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sirene na sjeveru Kosova: U opštinama gdje žive Srbi nekoliko incidenata zbog pripreme izbora

Region

Comments 0

Sirene na sjeveru Kosova: U opštinama gdje žive Srbi nekoliko incidenata zbog pripreme izbora

Izvor: Klix.ba

Autor: Antena M

  • Viber

Kosovska policija objavila je da je tokom dana u Kosovskoj Mitrovici i Zubinom Potoku došlo do nekoliko incidenata, na društvenim mrežama izvještava se o nekoliko eksplozija, a sirene se čuju i u Zvečanu i Leposaviću.

U toku su pripreme za lokalne izbore na sjeveru Kosova, međutim građani ne dozvoljavaju članovima Centralne izborne komisije da dođu do svojih kancelarija kako bi se spremili za izborni proces. CIK je zatražio pomoć od Kosovske policije strahujući od neočekivanih situacija.

Zbog pripreme izbora su se tokom dana na više mjesta čule eksplozije i pucnji, upaljene su sirene u opštinama na sjeveru, no informacija o povrijeđenima nema.

"U pojedinim područjima Zubinog Potoka i Sjeverne Mitrovice, zabilježeno je nekoliko incidenata (vjerovatno pucnjave i eksplozije), ali za sada nema prijavljenih povrijeđenih. Kako se navodi, demonstranti su srušili kancelarije opštinske izborne komisije", stoji u zvaničnom saopštenju policije.

Posljednja eksplozija se čula oko 17 sati u blizini "Tri nebodera" na sjeveru Kosovske Mitrovice, prenose prištinski mediji.

S druge strane, Srbi sa Kosova tvrde da premijer Kosova Albin Kurti uz pomoć "dugih cijevi pokušava organizovati ilegalne izbore". Inače, članovi CIK-a su odstupili sa pozicija, ali su postavljeni novi.

Na fotografijama koje ljudi dijele na Twitteru vide se razrušene prostorije, A Srbi tvrde da je to uradila Kosovska policija.

Kosovska policija je izvijestila da trenutno prati i procjenjuje sigurnosnu situaciju u zemlji i preduzima neophodne mjere za sprovođenje zakona i odluka državnih organa Kosova.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR