17 °

max 17 ° / min 9 °

Četvrtak

23.03.

17° / 9°

Petak

24.03.

18° / 10°

Subota

25.03.

16° / 10°

Nedjelja

26.03.

17° / 10°

Ponedjeljak

27.03.

12° / 7°

Utorak

28.03.

10° / 3°

Srijeda

29.03.

10° / 2°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Erdogan podržao Kosovo na putu u NATO

Izvor: EPA-EFE

Region

Comments 0

Erdogan podržao Kosovo na putu u NATO

Izvor: klix.ba

Autor: Antena M

  • Viber


Premijer Kosova Albin Kurti zahvalio je predsjedniku Turske Redžepu Taipu Erdoganu na podršci koju pruža Kosovu za članstvo u NATO-u i Savjetu Evrope.
 
Kurti je na konferenciji za novinare istakao da je sa Erdoganom razgovarao i o mogućnostima za ekonomsku i komercijalnu saradnju, o bezbjednosti i razvoju događaja u regionu i šire.

"Zahvalni smo za ulogu Turske u intervenciji NATO-a na Kosovu 1999. godine kako bi se zaustavio genocid nad narodom Kosova, na doprinosu u izgradnji institucija, proglašenju i priznavanju nezavisnosti i njenoj nepoštednoj punoj podršci u spoljnoj politici. Zahvalio sam mu na glasnoj podršci za članstvo u NATO-u i Savjetu Evrope", naveo je Kurti.

Prema njegovim riječima, danas se u Istanbulu razgovaralo o prijateljskim odnosima i o produbljivanju saradnje. Erdogan je obećao podršku Kosovu u pridruživanju Savjetu Evrope, Evropskoj uniji i NATO-u.

Erdogan je rekao da će Turska podržati Kosovo da postigne, kako je naveo, zasluženu poziciju u međunarodnoj areni, podsjetivši da su oni druga zemlja koja je priznala nezavisnost Kosova.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR