10 °

max 15 ° / min 9 °

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

17° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

25° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hrvatska: Novinari zahtijevaju ostavku ministra Beroša i istragu o smrti kolege Matijanića

Izvor: Federalna.ba

Region

Comments 0

Hrvatska: Novinari zahtijevaju ostavku ministra Beroša i istragu o smrti kolege Matijanića

Autor: Antena M

  • Viber

Više stotina ljudi okupljenih na protestu "Oprostite što smetam, ne mogu disati”, koji je organizovalo Hrvatsko novinarsko društvo, zatražilo je smjenu hrvatskog ministra zdravstva Vilija Beroša zbog smrti novinara Vladimira Matijanića, kojem nije pružena adekvatnu lijekarska pomoć iako je imao COVID-19.

Okupljanje je počelo ispred sjedišta Hrvatskog novinarskog društva, odakle se povorka iza velikog transparenta "Oprostite što smetam, ne mogu disati” zaputila ka Vladi Republike Hrvatske i Saboru, gdje su učesnici protesta poručili da traže preuzimanje odgovornosti za smrt kolege, nagrađivanog novinara Vladimira Matijanića, koji je preminuo od posljedica zaraze koronavirusom, jer i pored više poziva koje je uputio zdravstvenim službama nije hospitalizovan niti adekvatno pregledan.

Učesnici protesta traže nezavisnu istragu okolnosti smrti Matijanića, kao i ostavku ministra zdravstva Vilija Beroša. 

"Vili, odlazi", "Država je ubila Vladu Matijanića prije šest mjeseci, sada ga želi zataškavanjem ubiti po drugi put”, poručeno je ispred sjedišta hrvatske Vlade. 

Uz glavni transparent "Oprostite što smetam, ne mogu disati”, na kojem su zapisane riječi preminulog novinara upućene telefonom prema zdravstvenim radnicima, demonstranti su nosili poruke: “Tko je ubio Vladimira Matijanića?! Zna se!”, “Mijenjamo Vladu za Matijanića” te rečenice iz razgovora Matijanića s ljekarima koje ukazuju na propuste hrvatskog zdravstvenog sistema u zbrinjavanju oboljelih od COVID-19, ali i svih ostalih pacijenata, prenosi Federalna TV.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR