8 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 16°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Porfirije: Ako se ovdje opet pokrene spirala zla, nema sumnje da ćemo svi biti potpuni gubitnici

Region

Comments 10

Porfirije: Ako se ovdje opet pokrene spirala zla, nema sumnje da ćemo svi biti potpuni gubitnici

Izvor: N1

Autor: Antena M

  • Viber

Poglavar SPC  patrijarh Porfirije izjavio je u Somboru, na obilježavanju  godišnjice NATO bombardovanja Jugoslavije 1999. godine, da su čitavom svijetu najpotrebniji mir i međusobno razumijevanje i da treba istrajati na putu pregovora, ali ne i prihvatati ultimatume.

Kako je rekao, treba se moliti i boriti da se istraje na putu svih razgovora i pregovora, na putu dijaloga čiji je cilj makar elementarno razumijevanje među ljudima, ali se ne smiju prihvatiti ultimatumi i ucjene po bilo koju cijenu.

„Mislim na ultimatume i ucjene koji podrazumijevaju poklanjanje sebe i svoga, odricanje od sebe i svoga. Dajmo sve od sebe da ostanemo za stolom koji će očuvati mir i nama i svima oko nas, jer ako se ovdje opet pokrene spirala zla, nema sumnje da ćemo svi biti potpuni gubitnici“, rekao je patrijarh.

On je dodao da su čitavom svijetu najpotrebniji od svega mir i međusobno razumijevanje, „svijest da mjesta ima za svaku živu dušu i svaki narod da organizuje sebe i svoj život onako kako njemu najbolje odgovara“.

Patrijarh je dodao da se danas molimo jer se u Evropi vodi vojni sukob koji prijeti da u svoj bezdani vrtlog uvuče čitav svijet, a molimo se i da u Ukrajini što prije utihne oružje koje sije smrt i proliva nedužnu krv.

„Neki bi htjeli da naš srpski narod preko reda gurnu u sukobe“, rekao je patrijarh Porfirije i pozvao ljude da grade i čuvaju božji mir u sebi, da bi se poslije toga mogli miriti sa bližnjima.

Komentari (10)

POŠALJI KOMENTAR

Javor

@Katunjanin, u pravu si. Tek iz drugog čitanja sam vidio manjak onog 't' na kraju riječi. Riječ je o štamparskoj grešci, a ne neznanju.

Javor

@Katunjanin, nesto si pobrkao...

Sve vi cvjetalo

Pitas li se ikad zasto ste pokrenuli tu spiralu zla.... Svi mi ostali mozemo zivjeti zajedno i bez problema. Jedino vi pravite problem, osvajajuci, negirajuci i ubijajuci druge po Balkanu.