16 °

max 16 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

16° / 8°

Četvrtak

25.04.

15° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 11°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Kako je Dodik govorio o Đokoviću: Od „dijela srpskog identiteta“ do „ciganije“

Izvor: Screenshot

Region

Comments 1

Kako je Dodik govorio o Đokoviću: Od „dijela srpskog identiteta“ do „ciganije“

Izvor: n1

Autor: Antena M

  • Viber


Milorad Dodik je ponovo uzburkao javnost na Balkanu, ali ovaj put teme nisu bile političke, već sportsko/ekonomske.

Razgovor koji je snimljen u studiju RTS-a prije početka emisije razljutio je mnoge, naročito one koji u Novaku Đokoviću vide sportskog heroja.

“Mada su, mogu ti reći, malo ovi Đokovići teški u pi**u materinu, uf… Naši ljudi to doživljavaju na emociju, a kada uđeš u posao auuu. Ciganija poprilična, mogu ti reći… Oni saradnici njegovi, još izgubi…”, rekao je predsjednik entiteta Republika Srpska.

Teške riječi Dodika još su gore jer su izrečene na način koji vrijeđa i romsku populaciju, a Dodik je u međuvremenu objavio i “izvinjenje”, rekavši da poštuje Đokoviće, ali je okrivio RTS zbog curenja snimka.

Međutim, Dodik prije samo 14 dana o Đokoviću nije govorio na taj način. Prvi čovek Republike Srpske nije mogao naći dovoljno superlativa za jednog od najboljih tenisera svih vremena. Sa njim se pojavljivao na prvom treningu, grlio, ljubio i razgovarao, zahvaljivao i prvog tenisera svijeta uzdizao u nebesa.

“Ja se zahvaljujem Novaku, njegovoj agenciji, njegovoj porodici što je odlučila da, uz dozvolu da se ovakav turnir igra ovdje, da povjerenje nama ovdje. Ponosan sam na to”, rekao je Dodik prije dvije sedmice.

Dodao je da je Novak Đoković „dio našeg identiteta“.

„Naša nacija je tenis počela da gleda onda kada je Novak Đoković počeo da pobjeđuje. Nekako mi je drago što smo ga uspjeli animirati da obilježje tog sporta, u kojem je on veličina broj jedan, ne samo individualno, već je uspio da proslavi i Srbiju i Srbe na globalnom nivou, evo i Banjaluci održavamo nešto što bi moglo da bude identitet”, rekao je Dodik za RTRS 8. aprila ove godine.

Zvanični i nezvanični govor nijesu isto, to je svima jasno, ali ono što se dogodilo u studiju RTS-a juče i pred kamerama RTRS-a prije dvije sedmice u potpunosti su suprotne stvari. I dok iz Đokovićevog kampa dolazi samo jedno “bez komentara”, koje je izrekao otac Srđan, javni servis Srbije pokrenuo je istragu kako bi bilo poznato ko je i na koji način poslao i objavio snimak koji je šokirao fanove Novaka Đokovića.

Na pitanje portala N1 za reakciju, Srđan Đoković je samo kratko odgovorio da „nema komentara“.

Reagovao je i Dodik koji je izjavio da je RTS, „djelujući iz zasede, iz njima poznatih razloga, na krajnje neprofesionalan način odlučila da djeluje u vidu sačekuše, i time poljulja njegovo inače visoko povjerenje u tu nacionalnu medijsku kuću“.

Zbog vulgarnog rječnika koji je koristio predsjednik RS, oglasio se i pokret Opre Roma koji je ocijenio da je Dodikova izjava izazvala veliko ogorčenje i ukazala na „kontinuiranu diskriminaciju Roma u Bosni i Hercegovini“.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Realan

Ovaj put cudo nevidjeno Nije nista slago