26 °

max 32 ° / min 23 °

Nedjelja

23.06.

32° / 23°

Ponedjeljak

24.06.

31° / 20°

Utorak

25.06.

30° / 20°

Srijeda

26.06.

31° / 21°

Četvrtak

27.06.

29° / 19°

Petak

28.06.

31° / 20°

Subota

29.06.

32° / 22°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ocu određeno zadržavanje, dječak nije krivično odgovoran

Izvor: EPA-EFE

Region

Comments 0

Ocu određeno zadržavanje, dječak nije krivično odgovoran

Izvor: N1

Autor: Antena M

  • Viber

Učenik VII razreda OŠ "Vladislav Ribnikar", K.K. (13), koji je jutros hicima iz pištolja usmrtio osam učenika i učenica, kao i radnika obezbjeđenja, a šest učenika i učenica, kao i nastavnicu, teško ranio, nije krivično odgovoran, saopštilo je Više javno tužilaštvo u Beogradu i dodalo da je ocu dječaka određeno zadržavanje do 48 sati.

Prema Zakonu o maloljetnim učiniocima krivičnih djela i krivično pravnoj zaštiti maloljetnih lica, K.K. je krivično neodgovoran, jer nema navršenih 14 godina.

Podsjetimo, načelnik beogradske policije Veselin Milić ranije danas objavio je da je K.K. rođen krajem jula.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu ocu ovog dječaka V.K. (48) određeno je zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teška djela protiv opšte sigurnosti.

Prethodno su, kako se dodaje, na licu mjesta uviđaj obavili dežurni zamjenici javnog tužioca Odjeljenja za opšti kriminal i Odjeljenja za maloljetnike Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, koji su naložili da se u prisustvu radnika Centra za socijalni rad od K.K. uzme izjava i da se obavi ljekarski pregled, nakon čega će Centar odlučiti koje će mjere iz svoje nadležnosti dalje preduzeti.

Takođe je, kako navode iz Višeg javnog tužilaštva, naloženo da se od K.K uzme krv radi toksikoloških analiza, kako bi se utvrdilo da li je u vrijeme izvršenja krivičnog djela bio pod dejstvom alkohola, narkotika, odnosno drugih psihoaktivnih supstanci.

Ispituju se sve okolnosti ovog slučaja, kako je došao do pištolja, kao i motivi. 

Viši javni tužilac u Beogradu Nenad Stefanović u svoje ime i u ime cijelog kolektiva VJT izražava najiskrenije saučešće porodicama nastadale djece i radnika škole, navedeno je u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR