10 °

max 19 ° / min 9 °

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 14°

Srijeda

01.05.

17° / 14°

Četvrtak

02.05.

16° / 12°

Petak

03.05.

17° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Na kraju protesta u Beogradu najavljeno novo okupljanje idućeg petka

Izvor: Screenshot N1

Region

Comments 3

Na kraju protesta u Beogradu najavljeno novo okupljanje idućeg petka

Izvor: N1

Autor: Antena M

  • Viber

Sa četvrtog protesta "Srbija protiv nasilja",  koji je večeras održan u Beogradu, najavljeno je novo okupljanje idućeg petka. Manja grupa protestanata ostala je ispred zgrade RTS-a da bi, kako su saopštili, branili zgradu javnog servisa od instruisanih pojedinaca koji žele da izazovu incidente. 

Na kraju zvaničnog dijela protesta glumac Nenad Maričić ponovio je zahtjeve koji su saopšteni na početku okupljanja i iznio stav o srpskom nacionalnom emiteru:  

"RTS je javni servis koji plaćaju svi građani. I zato tražimo samo da postupe odgovorno i poštuju zakon ove zemlje. Od RTS-a tražimo samo da rade svoj posao. Ako tako pažljivo izveštavaju o mitingu SNS-a ili protestima u Francuskoj, šta ih sprečava da isto tako izveštavaju i o protestima "Srbija protiv nasilja"?", saopšteno je sa bine. 

 RTS je večeras počeo Dnevnik izvještajem sa protesta, što su učesnici ocijenili prvim pomakom u ispunjavanju zahtjeva. 

Podsjetimo, učesnici protesta  zatražili su ostavke ministra unutrašnjih poslova Bratislava  Gašića, šefa BIA  Aleksandra Vulina i otvaranje ostavke ministra obrazovanja Branka Ružića. Traže  i ostavke rukovodstva RTS-a i svih članova REMA, oduzimanje nacionalne frekvencije Televizijama  Hepi i Pink, hitno ukidanje rijaliti programa, zabranu štampanjih medija koji promovišu nasilje i krše novinarski kodkes.  

Građani okupljeni na četvrtom protestu "Srbija protiv nasilja" stigli su oko 19 sati do zgrade RTS-a iformirali prsten oko javnog servisa Srbije. Protestanti su zviždali i uzvikivali  "Vučiću odlazi", " Ostavke, ostavke"...   

Demonstranti su  takođe tražli da RTS počne objektivno izvještavati o protestu i da neko iz opozicije gostuje u Dnevniku te televizije.

Pogledajte snimke dronom sa protesta: 

Protest je počeo nešto poslije 18 sati ispred Narodne skupštine Srbije, gdje se  građanima Ranka Kršiković, koja je pročitala zahtjeve . 

Organizatori su pozvali građane da ponesu po cvijet i ostave ispred Narodne skupštine „kako bi pokazali poštovanje prema žrtvama masovnih ubistava i saosjećanje sa porodicama i prijateljima preminulih“.

 
Oni su podsjetili da od protesta ne odustaju, a za današnje okupljanje planirano je formiranje prstena oko RTS-a.

Podsjećamo, protesti „Srbija protiv nasilja“, održani su i u ponedeljak, 8. maja, u petak, 12. maja i prošlog petka, 19. maja.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Bajo

Boji se on itekako . Ogrezao je u nevjerovatnoj kolicini vlasti. A svasta je cinio .

ljeposava

Beograd je ustao!!Svaka čast !Diktstoru su dani odbrojani.Kad će Crnogorci da ustanu i odbrane svoju državu od istog ovog diktatora i njegovih slugu u našoj državi?Vrijeme je da ne pristajemo na njihove kreacije nase sudbine i puta Crne Gore u Vučićev otvoreni bezdan.Probudi se Crna Goro i rastjeraj reptile mračne prošlosti!

Vanja

Mirni protesti. Vucic nema cega da se boji, samo je narcisu i egomanijaku sujeta povrijedjena.