Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
NATO oštro osudio napade na vojnike Kfora: Nasilje mora odmah da prestane

Region

Comments 0

NATO oštro osudio napade na vojnike Kfora: Nasilje mora odmah da prestane

Autor: Antena M

  • Viber

NATO je večeras saopštio da oštro osuđuje ničim izazvane i potpuno neprihvatljive napade na vojnike misije Kfor na sjeveru Kosova i pozvao sve strane da se uzdrže od poteza koji pojačavaju tenzije.

 
Portparolka NATO-a Oana Lungesku navela je u pisanoj izjavi da je više vojnika Kfora povređeno u tim napadima i da nasilje „mora odmah prestati“.

„Pozivamo sve strane da se uzdrže od poteza koji dodatno rasplamsavaju tenzije i da se uključe u dijalog. Kfor će preduzeti sve neophodne radnje kako bi održao bezbedno i sigurno okruženje i nastavlja da deluje nepristrasno, u skladu sa mandatom dobijenim na osnovu Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija iz 1999. godine“, dodala je Lungesku.

Snage Kfora i građani okupljeni ispred opštine Zvečan na severu Kosova sukobili su se danas posle 16.00, bačeni su suzavac i šok bombe, a ima i povređenih. Sukoba je bilo i u Leposaviću i Zubinom Potoku.

Vojnici Kfora su od jutros u većem broju prisutni na severu Kosova, gde je situacija izrazito napeta od petka, kada su specijalne jedinice kosovske policije zauzele zgrade lokalnih samouprava u četiri opštine sa srpskom većinom, kako bi omogućile da u njih uđu novi gradonačelnici Albanci.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR