17 °

max 17 ° / min 6 °

Petak

19.04.

17° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Eskobar: Rast tenzija na sjeveru Kosova mogao da se izbjegne

Region

Comments 1

Eskobar: Rast tenzija na sjeveru Kosova mogao da se izbjegne

Izvor: N1

Autor: Antena M

  • Viber

Američki izaslanik za Zapadni Balkan Gabriel Eskobar (Gabriel Escobar) izjavio je da je eskalacija na sjeveru Kosova dijelom rezultat nespremnosti zvanične Prištine da sasluša međunarodnu zajednicu i dodao da je rast tenzija na sjeveru mogao da se izbjegne.

„Ova eskalacija je dijelom rezultat nespremnosti kosovske strane da sasluša međunarodnu zajednicu. Ona je izazvala tenzije, nepotrebno, insistiranjem na korišćenju opštinskih objekata. Postoje i druge zgrade iz kojih se može raditi i ako ništa drugo, pandemija korona virusa nas je naučila da možemo da radimo i sa alternativnih lokacija,“ rekao je Eskobar za Bi-Bi-Si (BBC).

Kako prenosi Radio Slobodna Evropa Eskobar je rekao da su napori međunarodne zajednice da koordinira sa vladom Kosova naišli na otpor.

„Nije bilo potrebe da se ide u te zgrade. One nemaju stvarnu vrijednost. Kurti nas je uvjerio da će ti gradonačelnici obavljati samo osnovne opštinske poslove“, pojasnio je Eskobar.

Eskobar je ponovio da se krug nasilja mora prekinuti i da obje strane, i Kosovo i Srbija, imaju odgovornost da djeluju u tom pravcu.

„Mnogi članovi međunarodne zajednice vide ovu situaciju kao konfrontaciju između Kosova i Srbije. Ali moramo zapamtiti da i ovdje postoji neuspjeh u postizanju etničkog pomirenja unutar Kosova. Ohrabrili smo obje strane da se angažuju u dijalogu,“ rekao je on. 

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Njegoš

Stvarno. Pa dobro, evo neka Bajden napusti bijelu kuću, može kod mene u podrum.