8 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 7°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

21° / 7°

Srijeda

24.04.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
UNS: Zbog transparenta na protestu novinaru Bošku Savkoviću određen pritvor do 30 dana

Izvor: N1

Region

Comments 0

UNS: Zbog transparenta na protestu novinaru Bošku Savkoviću određen pritvor do 30 dana

Izvor: N1

Autor: Antena M

  • Viber


Novinaru Bošku Savkoviću određen je pritvor od 30 dana, zbog sumnje da je izvršio krivično djelo pozivanje na nasilno rušenje ustavnog poretka i bezbjednosti, kada je na protestu "Srbija protiv nasilja" nosio transparent na kome je bila lutka "obješenog predsjednika Srbije Aleksandra Vučića", potvrdila je Udruženju novinara Srbije Savkovićeva porodica.

Кao razlozi za određivanje pritvora navedena je mogućnost da ponovi krivično djelo i utiče na svjedoke.

Novinar Boško Savković priveden je pod sumnjom da je na protestu „Srbija protiv nasilja“ u subotu nosio „obješenu lutku sa likom predsjednika Srbije Aleksandra Vučića“.

 
Savkovićeva ćerka Emilija rekla je ranije dana da su se četvorica muškaraca pojavila kod njih na vratima bez ikakvog naloga za privođenje.

„Nas 15 se skupilo kod spomenika (Trg Nikole Pašića). Transparent je sve vrijeme bio tu i na slikama se pojavila i neka lutka. Čekamo šta će biti. Riječ je o lutki koju premijerka Srbije kači na tviter nalog. Transparent je i dalje kod nas, gledamo u njega. Inspektori koji su došli su ga vidjeli. Ali sa lutkom nemamo veze“, kaže Emilija za Danas.

Boško Savković je treći novinar kojme je određen pritvor zbog sumnje da je izvršio krivično djelo pozivanje na nasilno rušenje ustavnog poretka i bezbjednosti. U pritvoru je i vlasnik Tabloida Milovan Brkić, dok je Dejan Zlatanović sa portala Srbin info posle 49 dana pušten da se brani sa slobode, objavio je UNS.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR