12 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 6°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vučić nakon sastanka sa Eskobarom i Lajčakom: Vrijeme je da Priština formira ZSO

Izvor: Instagram

Region

Comments 3

Vučić nakon sastanka sa Eskobarom i Lajčakom: Vrijeme je da Priština formira ZSO

Autor: Antena M

  • Viber

Sastanak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, specijalnog predstavnika Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka i specijalnog izaslanika SAD za Zapadni Balkan Gabrijela Eskobara o situaciji na Kosovu završen je večeras u vili "Mir" u Beogradu.

Nakon sastanka, predsjednik Srbije oglasio se na svom Instagram profilu:

„Srbija je od prvog dana bila konstruktivan, dosljedan i pouzdan partner u svim procesima koji bi vodili očuvanju stabilnosti cijelog regiona. Poručio sam da je vrijeme da Priština napokon ispuni svoje obaveze, a prije svih formiranje Zajednice srpskih opština u skladu sa Briselskim sporazumom. Želim da vjerujem da dio međunarodne zajednice koji ima najveći uticaj na Prištinu, ima i mehanizme koji mogu da dovedu do konačne realizacije obaveza koje je Priština prihvatila i potpisala prije više od jedne decenije“, napisao je on.

Podsjetimo, Lajčak i Eskobar boravili su u dvodnevnoj posjeti Prištini, gdje su o situaciji na Kosovu sinoć razgovarali sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem i prvim zamjenikom premijera Besnikom Bisljimijem.

Lajčak i Eskobar kosovskom premijeru iznijeli su prijedlog u tri tačke za izlazak iz krize na sjeveru Kosova, a prvo je deeskalacija situacije, drugo su brzi izbori na sjeveru i treće je povratak dijalogu za normalizaciju.

„Duboko smo zabrinuti zbog situacije na sjeveru i pozivamo na hitnu deeskalaciju na terenu, vanredne izbore uz učešće kosovskih Srba i povratak dijalogu o normalizaciji odnosa“, napisao je Lajčak na Tviteru nakon sastanka.

Gabrijel Eskobar danas je izjavio da kosovske vlasti „moraju odmah da izađu sa nacrtom zakona o formiranju Zajednice. Imaju ga, samo ne žele da ga prezentuju“.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Beranac

@Boka sto samo u srpskom? Sto ne i u crnogorskom?

Boka

Ako se ovo dozvoli od strane EU onda Sandžak u srpskom dijelu treba isto da formira zajednicu opština.

Breeee

Moze! I to kad Serbija formira ZMO! Posteno, je li svetosavac?!