14 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

22° / 13°

Četvrtak

02.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Kurti: Kosovo mora da se obračuna s ekstremistima koji vjeruju u „srpski svet“

Region

Comments 1

Kurti: Kosovo mora da se obračuna s ekstremistima koji vjeruju u „srpski svet“

Izvor: N1

Autor: Antena M

  • Viber

Kosovo i Srbija imaju sporazum o normalizaciji odnosa koji moraju da sprovedu, poručio je kosovski premijer Aljbin Kurti na konferenciji „Evropska Hrvatska: Retrospektiva i perspektiva” u petak u Dubrovniku.

Kurti je naglasio da Kosovo „mora da se obračuna sa nasilnim ekstremistima, ultranacionalistima, desničarima koji vjeruju u „srpski svet“ i vide ga sa ruskim svijetom…to su ljudi koji se dive Miloševiću ili Putinu“, prenosi N1.

Kosovski premijer je rekao da su Kosovu „potrebna vladavina prava i datum za izbore“ i dodao da bi Kosovo u međuvremenu moglo da smanji prisustvo specijalnih policijskih jedinica ako „nasilni ekstremisti“ prekinu svoje nemire.

 - Mislim da je to put naprijed, zajedno sa intenzivnim dijalogom za sprovođenje sporazuma, a mi imamo sporazum koji moramo da primijenimo - rekao je Kurti.

Kurti učestvuje na konferenciji „Evropska Hrvatska: retrospektiva i perspektiva“ koju je u Dubrovniku organizovao hrvatski poslanik Tonino Picula.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

feniks

Držimo vam palčeve! Sve ste u pravu. No prodali nas ( i vas i nas) Ameri za interes. Neka, izdržaćemo mi i bez njih. Teže, ali, isplivaćemo.