24 °

max 36 ° / min 21 °

Subota

27.07.

36° / 21°

Nedjelja

28.07.

38° / 23°

Ponedjeljak

29.07.

38° / 25°

Utorak

30.07.

36° / 22°

Srijeda

31.07.

37° / 20°

Četvrtak

01.08.

38° / 22°

Petak

02.08.

36° / 22°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Osmani: Kriminalne bande u organizaciji Srbije izvršile ubistvo i ranjavanje kosovskih policajaca

Izvor: EPA EFA

Region

Comments 0

Osmani: Kriminalne bande u organizaciji Srbije izvršile ubistvo i ranjavanje kosovskih policajaca

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani oglasila se povodom ubistva i ranjavanja pripadnika kosovske policije u napadu koji se dogodio u noći sa subote na nedjelju. Za sve je otpužila srbijanske kriminalne bande.
 
"Ubistvo policajca i ranjavanje drugog policajca na sjeveru Kosova, kojeg su planirale, orkestrirale i izvršile srpske kriminalne bande, napad je na red i zakon na sjeveru zemlje, napad je na Kosovo. Ovi napadi još jednom svjedoče o destabilizirajućoj moći kriminalnih bandi u organizaciji Srbije, a koje su odavno, o čemu svjedoče napadi na pripadnike KFOR-a, novinare i građane, imali za cilj destabilizaciju Kosova i regiona", navela je. 

 Ona je naglasila da su organizovani napadi na policijske snage Republike Kosovo zapravo napadi na suverenitet Republike Kosovo.

"Pored oštre osude ove otvorene agresije Srbije na Kosovo, očekujem da naši saveznici podrže Kosovo u nastojanju da se uspostavi red i zakon kao i očuva suverenitet u svakom dijelu Republike Kosovo. Izražavamo najiskrenije saučeće porodici ubijenog policajca i uvjeravamo da počinioci ovih terorističkih djela neće moći pobjeći pravdi", dodala je.

Kosovska predsjednica je pozvala sve građane, institucije i političke subjekte da se ujedine "u ovom trenutku kada Srbija otvoreno osporava teritorijalni integritet, sigurnost i suverenitet Kosova".

"Kao predsjednica Republike Kosovo imam puno povjerenje u naše momke i djevojke iz Kosovske policije", zaključila je. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR