25 °

max 36 ° / min 19 °

Subota

27.07.

36° / 19°

Nedjelja

28.07.

38° / 23°

Ponedjeljak

29.07.

38° / 25°

Utorak

30.07.

36° / 22°

Srijeda

31.07.

37° / 20°

Četvrtak

01.08.

38° / 22°

Petak

02.08.

36° / 22°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Rama: Pogibija kosovskog policajca je najveće zvono za uzbunu do sada

Izvor: EPA-EFE

Region

Comments 0

Rama: Pogibija kosovskog policajca je najveće zvono za uzbunu do sada

Izvor: Kosovo Online/Danas

Autor: Antena M

  • Viber

Premijer Albanije Edi Rama poručio je danas da je pogibija kosovskog policajca “zvono za uzbunu” i da međunarodna zajednica mora da vrati Kosovo i Srbiju dijalogu o normalizaciji, ponavljajući svoju ideju i mirovnoj konferenciji, koja bi, kaže, uz mjere Kfora obezbijedila mir u regionu, prije nego što se kriza otrgne kontroli.

„Tragedija gubitka života službenika Kosovske policije najveće je zvono za uzbunu do sada, u kontinuiranom riziku da dugotrajna kriza eskalira u oružani sukob”, napisao je Rama na društvenoj mreži “X” (Tviter).

On je naveo da zločinci koji su oduzeli život nedužnom čovjeku, koji je služio u uniformi snaga za sprovođenje zakona Kosova, moraju biti izvedeni pred lice pravde, piše Kosovo Online.

Poručio je i da evroatlantska zajednica mora da uloži svu svoju “impozantnu snagu” i da nepovratno vrati Kosovo i Srbiju dijalogu o normalizaciji.

„Sazivanje vanredne mirovne konferencije, pod nadzorom i uz garancije EU i SAD i istovremeno preduzimanje svih vanrednih mjera sa Kforom, kako bi se spriječila dalja eskalacija situacije, strateška su neophodnost ne samo za red i bezbjednost na Kosovu danas, već i za sjutrašnji mir i budućnost regiona, prije nego što se produžena kriza na sjeveru Kosova otrgne kontroli i pretvori u destabilizujući požar za cio region”, poručio je Rama.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR