24 °

max 36 ° / min 21 °

Subota

27.07.

36° / 21°

Nedjelja

28.07.

38° / 23°

Ponedjeljak

29.07.

38° / 25°

Utorak

30.07.

36° / 22°

Srijeda

31.07.

37° / 20°

Četvrtak

01.08.

38° / 22°

Petak

02.08.

36° / 22°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Kosovska ministarka pravde o Radoičiću: Srpska država je utočište ratnih zločinaca

Izvor: N1

Region

Comments 0

Kosovska ministarka pravde o Radoičiću: Srpska država je utočište ratnih zločinaca

Izvor: N1

Autor: Antena M

  • Viber


Ministarka pravde Kosova Aljbuljena Hadžiju rekla je da je oslobađanje Milana Radoičića ne iznenađuje, jer je, kako je ocijenila " srpska država utočište ratnih zločinaca i terorista".

Hadžiju je rekla da Srbija „nikada nije predavala ratne zločince, a neće predati ni teroriste“, aludirajući na Radoičića koji je, pošto su ga juče uhapsile vlasti u Beogradu, odlukom suda pušten da se brani sa slobode.

„Srbija je raj za ratne zločince i teroriste koji su prije 10 dana izvršili teroristički napad na teritoriji Kosova“, rekla je Hadžiju.

„Teroristički napad na Kosovu režirala je, kako je dokazano, Srbija i s tim u vezi, bilo kakva akcija u vezi sa ovim pitanjem, sa oružanom grupom uopšte ne iznenađuje“, kazala je Hadžiju.

Dodala je da kosovske pravosudne institucije „rade dobar posao“ u istrazi oružanog napada 24. septembra u Banjskoj, gdje je poginuo policijski zastavnik Afrim Bunjaku, ali da zbog istrage, kako je rekla, ne može da iznese više detalja.

 
Hadžiju je još jednom ponovila da će Kosovo zahtijevati predaju Radoičića.

„Možda se odugovlači zbog nesaradnje Srbije, ali terorista Radoičić ne može da izbjegne pravdi“, rekla je Hadžiju i dodala da je Kosovo obavezno da raspiše međunarodnu potjernicu za bivšim potpredsjednikom Srpske liste.

Viši sud u Beogradu je danas saopštio da je odbio predlog za određivanje pritvora Radoičiću koji se tereti za više krivičnih djela u vrijeme oružanog sukoba s kosovskom policijom 24. septembra u Banjskoj, na sjeveru Kosova.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR