30 °

max 35 ° / min 19 °

Subota

27.07.

35° / 19°

Nedjelja

28.07.

38° / 23°

Ponedjeljak

29.07.

38° / 25°

Utorak

30.07.

35° / 22°

Srijeda

31.07.

38° / 19°

Četvrtak

01.08.

38° / 22°

Petak

02.08.

37° / 23°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Odnos Vučića i Radoičića: Od „nikada nismo razgovarali“ do bliskog saveznika

Izvor: N1

Region

Comments 1

Odnos Vučića i Radoičića: Od „nikada nismo razgovarali“ do bliskog saveznika

Izvor: N1

Autor: Antena M

  • Viber

Milan Radoičić nije ni cvećka, ni akademik ali je čovjek broj jedan za zaštitu srpskog naroda na Kosovu. Tako je o doskorašnjem potpredsjedniku Srpske liste proteklih godina govorio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. Bilo je i dana kada je poznanstvo sa njim negirao. Nakon oružanog sukoba u selu Banjska reflektori su ponovo upereni prema Milanu Radoičiću. Vučić poznanstvo sa njim danas ne negira ali poručuje da će nadležni Radoičićevu ulogu u događajima na sjeveru Kosova istražiti.

Ulica „kralja Milana“ – tako bi se u šali ili šapatom godinama pričalo za lokaciju na kojoj je živio Milan Radoičić u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici. Naglas ga je predsjednik Srbije prvi put imenovao 2017. godine.

„Hvala im što čuvaju Srbiju na Kosovu i Metohiji jer je čuvaju oni. Oni i njihova djeca. I Rakićeva i Jevtićeva i svakog od njih. I Radoičićeva i Stojanovićeva“, govorio je Vučić u septembru 2017.

Oktobra iste godine Radoičić je zajedno sa čelnicima Srpske liste i tadašnjim direktorom Kancelarije za Kosovo otvorio šampanjac u znak izborne pobjede Srpske liste. U tom trenutku nije imao stranačku funkciju.

Naredne godine predsjednik Srbije veze sa Radoičićem negira.

„Nikad s njim nisam razgovarao. Možda je on bio na nekom sastanku gdje sam ja bio, nikad telefonom, nikada uživo, da znam da sa njim razgovaram“, rekao je Vučić u februaru 2018.

Juna 2018. Radoičić izlazi iz sjenke i zvanično postaje potpredsjednik Srpske liste. Iste godine od srpskog predsjednika saznajemo da Radoičić nije cvjećka, niti akademik, slikar, književnik, ni intelektualac.

„Milan Radoičić je, zato, za razliku od mnogih velikosrba, ne jedanput, uz sve druge stvari kojima ne mora uvijek da se ponosi i kojima niko od nas nije srećan, bio uvijek prvi na braniku sjeverne Mitrovice“, rekao je Vučić krajem te godine.

U novembru 2018. je rekao da je Radojičić „dok nije ubijen ovom kampanjom bio čovjek broj jedan za odbranu sjeverne Mitrovice“ u smislu „zaštite našeg naroda“ i „u smislu onih koji bi pružili otpor Albancima“.

Nekoliko godina kasnije na sastanku u Raški predsjedniku je poruku uputio lično Milan Radoičić.

„Gospodine predsjedniče čuli ste sve ove hrabre momke šta su rekli. Ja ću vam sada reći jednu stvar u ime svih njih, da ćemo se mi sljedeći put braniti do kraja – do smrti. A vi odlično znate da ja ne lažem“, rekao je Radoičić u oktobru 2021.

Da ni na poligrafu nije lagao po pitanju ubistva Olivera Ivanovića više puta je govorio Vučić.

„Pao je na nekim drugim temama, tako da znate da nije mogao da prevari poligraf jer je pao na nekim drugim temama. Ali je prošao poligraf po pitanju ubistva Olivera Ivanovića“, kazao je predsjednik.

Na kojim temama je Raodičić pao javnost još uvijek nije saznala, a tokom razgovora za Sky news prije dva dana savezništvo sa njim predsjednik Srbije nije negirao.

Na pitanje da li je blizak saveznik rekao je: „Da, on… Mogu reći“.

Rekao je i da ne može da kaže da mu je Radoičić bio prijatelj, ali saveznik…

„Nema sumnje, on je bio potpredsjednik Srpske liste“, kazao je Vučić.

Da su bili saveznici tokom događaja u Banjskoj – Vučić negira i uvjerava javnost da će nadležni ispitati ulogu Milana Radoičića.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Javor

Mozda bi mu i povjerovali da nikada nije imao ništa sa Radoičićem, da nije Ćosićeve iskrenosti, "mi Srbi lažemo..."