24 °

max 36 ° / min 21 °

Subota

27.07.

36° / 21°

Nedjelja

28.07.

38° / 23°

Ponedjeljak

29.07.

38° / 25°

Utorak

30.07.

36° / 22°

Srijeda

31.07.

37° / 20°

Četvrtak

01.08.

38° / 22°

Petak

02.08.

36° / 22°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Lukašenko pozvao Srbiju da kaže kakav odnos želi sa Bjelorusijom:  Izjasnite se, ne mašite repom

Izvor: epa efe

Region

Comments 3

Lukašenko pozvao Srbiju da kaže kakav odnos želi sa Bjelorusijom: Izjasnite se, ne mašite repom

Izvor: Danas online

Autor: Antena M

  • Viber

Aleksandar Lukašenko, predsjednik Bjelorusije, pozvao je danas Srbiju da odluči da li želi da sarađuje sa Bjelorusijom, prenose RIA Novosti.
 
Lukašenko je danas imenovao nove ambasadore u Kini, Zimbabveu, Južnoj Africi, Srbiji i Indoneziji, kao i generalnog konzula u Mumbaju i održao sastanak sa njima.

Sergej Malinovskij, koji je prethodno bio na čelu Glavnog odjeljenja za informisanje i analitičke poslove Ministarstva vanjskih poslova, imenovan je za ambasadora Bjelorusije u Republici Srbiji i istovremeno za Republiku Sjevernu Makedoniju.

Lukašenko: Neophodno je razumjeti politiku koju Srbija vodi

„Neophodno je razumjeti politiku koju Srbija vodi i koju želi da vodi u odnosu na Bjelorusiju. Ako to žele, onda mora da dođe do rezultata u trgovinskim i ekonomskim odnosima. Ako žele da mašu repom, grubo govoreći, i podrže evropske i američke sankcije protiv Bjelorusije, to je njihov posao, neka definišu i podrže ako su zaboravili dobro sa kojim smo išli kod njih“, rekao je Lukašenko, prenose RIA Novosti.

Snimak njegovog susreta sa novim ambasadorima Bjelorusije postavljen je na telegram kanalu Prvi, koji je blizak predsjednikovoj pres službi.

„Sarađujemo sa mnogim zemljama. Treba da ojačamo odnose, to će se odnositi i na Srbiju, samo treba politički da shvate šta žele“, rekao je Lukašenko.

TASS piše da je Lukašenko na sastanku sa stranim diplomatama ukazao na potrebu jačanja saradnje i sa onim zemljama koje teže konstruktivnoj saradnji.

On je naložio novom ambasadoru republike u Srbiji Sergeju Malinovskom da se bavi politikom koju Beograd vodi prema Minsku.

„Neophodno je razumeti politiku koju Srbija vodi i koju želi da vodi u odnosu na Bjelorusiju“, izjavio je Lukašenko, a prenosi pres služba šefa države.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Licina

Ne maše Vučić repom nego Naočarima. Stalno mu padaju i non stop ih uzdiže al džaba. Još na onoliki nos neće?!.. ni one mu nevjeruju!

!!!

@Mojaš,hvala na informacijama.Vjerovatno putuješ tamo češće pa sve znaš.A i oni svuđe putuju i ima ih po svijetu kao turista koliko hoćeš.A Srbiju i Bjelorusiju veže i to što obje zemlje imaju tiranina na vlasti.To ti zaboravi.Kao i Sjeverna Koreja,sve su to bratske zemlje.

Mojaš

Lukašenko je usred bombardovanja 1999.god posjetio SRJ.Belorusija je ekonomski stabilna i uređena država.Tako da sumnjan da Srbija ne želi saradnju sa njima.Preko toga Belorusija ne priznaje Kosovo.