24 °

max 36 ° / min 21 °

Subota

27.07.

36° / 21°

Nedjelja

28.07.

38° / 23°

Ponedjeljak

29.07.

38° / 25°

Utorak

30.07.

36° / 22°

Srijeda

31.07.

37° / 20°

Četvrtak

01.08.

38° / 22°

Petak

02.08.

36° / 22°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Grlić Radman: Protjerujemo srpskog diplomatu

Region

Comments 5

Grlić Radman: Protjerujemo srpskog diplomatu

Izvor: Index.hr

Autor: Antena M

  • Viber

Ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman zakazao je pres konferenciju na kojoj je govorio o protjerivanju hrvatskog diplomate iz Srbije.

"Predvidjeli smo eskalaciju, ali ne i ovakav radikalan potez, to nije uobičajeno", rekao je Grlić Radman o srpskom protjerivanju hrvatskog diplomate, prvog sekretara ambasade Hrvatske u Srbiji Hrvoja Šnajdera.

Grlić Radman je rekao da je Hrvatska preuzela recipročnu mjeru.

"Odlučili smo da se savjetnik ambasade Srbije u Hrvatskoj proglasi personom non grata Hrvatske. Nota je uručena ambasadorki i u njoj se navodi da savjetnik mora napustiti teritoriju RH", rekao je.

Grlić Radman je kazao je i kako odbacuju osnove po kojima je protjeran hrvatski diplomata iz Srbije.

"Hrvatskom ambasadoru nije dat razlog, rečeno je da nije nužno reći razlog. Mi ne znamo razloge odluke, tim više je to zabrinjavajuće", kazao je.

Na pitanje o napisima srpskih tabloida da je hrvatski diplomata protjeran pod optužbana za špijunažu, rekao je: "Nisu ga protjerali mediji, nego ministarstvo vanjskih poslova Srbije. Oni nisu izrazili razloge, oni su naši partneri za komunikaciju, to je za nas relevantno. A ostale špekulacije, kako kome odgovara."

"Ovo nismo očekivali, od Srbije smo očekivali pruženu ruku. Srbija je tako postupila, mi smo samo odgovorili recipročno", rekao je.

Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

dunja

@Legenda ne volim Milanovića, ne želim ga kao predsjednika ali na koji način ih štiti?? nije li prije 10tak godina podržavao Komšića, a onda se uvjerio u svu dvoličnost te politike...kad se neke glave u Sarajevu urazume, shvatit će da već 30 godina rade u korist Srbije

Vanja

Izbori se primicu a Vucicevo biracko tijelo voli podignute tenzije sa Hrvatskom. Hrvati su mu ovim potezom "nabacili loptu".

BMX

Ali, stvarno, ono, nevjerovatno, koliko neko postuje i vodi racuna o dostojanstvu svoje drzave. Za razliku od nas...