17 °

max 20 ° / min 9 °

Subota

27.04.

20° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 13°

Petak

03.05.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Za grupu povezanu sa Belivukom skoro 74 godine zatvora

Region

Comments 0

Za grupu povezanu sa Belivukom skoro 74 godine zatvora

Izvor: RTS

Autor: Antena M

  • Viber

Specijalni sud u Beogradu osudio je 18 osoba, koje se dovode u vezu sa grupom Veljka Belivuka, na ukupno 73 godine i devet mjeseci zatvora zbog preprodaje droge na teritoriji Beograda.

Sud je odlučio da, ipak, nije riječ o organizovanoj kriminalnoj grupi, već je dio njih osudio kao "običnu" grupu, dok su ostali osuđeni kao saizvršioci.

L. M. koji je bio optužen kao vođa ove grupe, prvostepeno je osuđen na kaznu zatvora od sedam godina. M. T. i L. O. su osuđeni na kazne zatvora od po tri i po godine, a na kazne zatvora od po pet godina V. O., N. F., U. B., B. M., S. M. i M. V.

V. N. je osuđen na kaznu zatvora od pet godina i osam mjeseci, dok je S.S. osuđen na tri godine i tri mjeseca zatvora.

Na kazne zatvora od po tri godine osuđeni su M. P., L. G., A. K. i A. V.

L. M. je osuđen na kaznu zatvora od četiri godine, P. V. na četiri i po godine, a maloljetnom A. K. izrečen je vaspitni nadzor.

Ovo je prvostepena presuda na koju odbrana i tužilaštvo imaju pravo da ulože žalbu Apelacionom sudu u Beogradu.

Dušan Todorović, branilac A. V., rekao je za Tanjug da oni neće uložiti žalbu na prvostepenu presudu, s obzirom na to da je sud u potpunosti poklonio vjeru kako odbrani okrivljenog, tako i navodima odbrane.

Tužilaštvo je u svojim završnim riječima predložilo sudu da 18 pripadnika ove grupe osudi na ukupno 221 godinu zatvora.

Optužnicom je okrivljenima bilo stavljeno krivično djelo udruživanje radi vršenja krivičnih djela, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, a L. M. i krivično djelo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Sumnja se da je ova grupa, odnosno organizator, pripadnici, više maloljetnika i više N. N. osoba, djelovala od početka jula 2021. godine do 29. marta 2023. na teritoriji Beograda, vršeći krivično djelo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Sumnja se da su oni preprodavali kokain, heroin, marihuanu i amfetamin, čime su ostvarili znatnu protivpravnu imovinsku korist.

Pripadnici su drogu prodavali u naselju Karaburma, u Beogradu, na splavovima i u klubu, a opojnu drogu su dostavljali i na adrese kupaca – uživalaca.

Uhapšeni su 29. marta 2022, dok su trojica osumnjičenih već bili u pritvoru u trenutku hapšenja.

Oni su dovođeni u vezu sa poslovima i preprodajom droge kao dio grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića koji su u pritvoru i protiv njihove organizovane kriminalne grupe se vodi sudski postupak zbog najtežih krivičnih djela, među kojima je i sedam ubistava.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR